Anderlecht wint eerste thuismatch tegen KV Oostende

Mathias Declercq
© BRUZZ
06/08/2017

RSC Anderlecht heeft zijn eerste thuismatch van het seizoen tot een goed einde gebracht. Tegen KV Oostende wonnen de Brusselaars na een lastige partij met 1-0. Aanwinst Onyekuru toonde zich meteen met heel wat scherpe acties, maar het was Hanni die de ban brak voor de Brusselaars.

Anderlecht voerde maar een (belangrijke) wissel door na het gelijkspel op Antwerp op de eerste speeldag. Kersverse aanwinst Henry Onyekuru mocht op links beginnen, waardoor Hanni naar het middenveld schoof ten koste van Stanciu. Bij Oostende stond ex-Anderlechtenaar Silvio Proto in doel, Canesin moest tevreden nemen met een invalbeurt.

Het duo Hanni-Onyekuru: daar zit muziek in, zo bleek al vroeg. Anderlecht begon sterk en de twee talenten vonden elkaar meteen vlot. Onyekuru moest zo met zijn snelheid al snel verdediger Tomasevic tot een gele kaart dwingen.

Tot uitgespeelde kansen leidde dat, mede dankzij een ondermaatse Teodorzcyk, echter niet. Het waren integendeel de bezoekers uit Oostende die de match gaandeweg in handen namen, maar de eerste helft verzandde in slechte passes en amper uitgespeelde kansen.

Anderlecht neemt tweede helft in handen
Snel naar de tweede helft dus, waar Anderlecht wel meteen meer druk zette en KV Oostende achteruit gedwongen werd. Hanni en Chipciu kregen goede schietkansen, maar mikten de bal steeds over het doel van Proto. Ondertussen werd de onfortuinlijke Teodorzcyk tot zijn zichtbare onvrede naar de kant gehaald voor Kiese Thelin.

Maar Anderlecht moest ook oppassen voor de snelle counteraanvallen van de bezoekers. Zo kon Spajic met een even briljante als broodnodige tackle de bezoekers van het openingsdoelpunt houden. Oostende rook bloed en stuurde El Ghanassy alleen op doelman Selz, maar die redde de meubelen voor de thuisploeg.

Dan toch nog Hanni
Anderlecht leek even de moed kwijtgespeeld, maar daar was dan plots toch de combinatie die de verdediging van KV Oostende openreet. Kums stuurde de pijlsnelle Onyekuru weg die Proto tot een goede redding dwong, maar Hanni was goed gevolgd om de bal nog binnen te tikken.

Daarna kwam KV Oostende wel nog enkele keren opzetten, maar de Brusselaars waren duidelijk niet van plan om de drie punten nog uit handen te geven. Een klinkende zege werd het niet, maar Anderlecht brengt zo wel een lastige partij tegen een uiterst gemotiveerd Oostende tot een goed einde en begint het seizoen met op 4 op 6. De bezoekers blijven na twee wedstrijden met 0 punten achter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni