© RSCA via Twitter

Anderlecht wint maar net bij Waasland-Beveren

© Belga
23/09/2017

Anderlecht heeft zaterdag met 1-2 gewonnen bij Waasland-Beveren op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Isaac Kiese Thelin (7.) bracht de Waaslanders op voorsprong, maar Nicolae Stanciu (75.) en Uros Spajic (81.) behoedden de landskampioen voor puntenverlies.

Paars-wit, zonder de niet fitte Lukasz Teodorczyk, keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan op de Freethiel. Isaac Kiese Thelin, die op huurbasis speelt voor Waasland-Beveren, opende de score tegen zijn moederclub door een voorzet van Aleksandar Boljevic in één tijd tegen de netten te trappen.

Ryota Morioka, de smaakmaker bij de Waaslanders, kreeg daarna nog een uitgelezen kans. Maar de Japanner besloot op Frank Boeckx, die in het RSCA-doel de voorkeur genoot op Matz Sels.

Het team van interim-coach Nicolas Frutos gaf een ongeïnspireerde indruk. Na de rust juichten de Anderlecht-spelers, die een rouwband droegen voor het maandag overleden clubicoon Jean Plaskie. Maar het kopbaldoelpunt van Leander Dendoncker werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Twintig minuten voor affluiten ging een gekruist schot van Nicolae Stanciu net naast. Aan de overzijde kon invaller Tuur Dierckx de wedstrijd in een beslissende plooi leggen, maar Boeckx redde.

De troepen van Philippe Clement kregen het deksel op de neus. Na klungelig verdedigen kwam het leer voor de voeten van Stanciu, de Roemeen krulde de bal in doel: 1-1. En op hoekschop van diezelfde Stanciu kopte Uros Spajic nog de winnende treffer binnen.

Boeckx hield paars-wit in het slot recht met een parade op een knap schot van Victorien Angban en een redding met de voet op een poging van invaller Olivier Myny. Henry Onyekuru had een mooie kans voor de 1-3, maar faalde. Waasland-Beveren protesteerde nog nadat Thelin in blessuretijd in het strafschopgebied werd aangelopen door Dendoncker, maar ref Dierick floot geen strafschop.

In de stand is Anderlecht zevende met 12 punten. Waasland-Beveren telt drie punten minder en is achtste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni