Stefano Okaka, vorig seizoen nog topschutter van Anderlecht, heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Watford. Eerst had de Engelse club plannen om de spits meteen uit te lenen aan haar Italiaanse zuster Udinese, maar Watford bevestigt nu toch haar vertrouwen in Okaka. Udinese levert op haar beurt wel Hamdi Harbaoui aan Anderlecht.

De Belgisch-Tunesische Harbaoui speelde tot begin mei bij Sporting Lokeren. Toen verliet de spits België voor Udinese, waar hij een contract voor drie seizoenen tekende. Hij kwam er nog niet in actie en wordt nu alweer aangetrokken door Anderlecht.

De carrière van Harbaoui begon in zijn geboorteland bij Espérance Sportive de Tunis. Sinds 2008 speelde hij in België. Na twee jaar geleden topschutter te worden in de Jupiler Pro League, vertrok hij naar Qatar. In oktober 2015 keerde Harbaoui terug naar Lokeren, waarvoor hij het afgelopen seizoen twaalf doelpunten scoorde.

Okaka speelde slechts één seizoen voor Anderlecht, dat hem voor een bedrag van circa 3 miljoen euro overnam van het Italiaanse Sampdoria. Hij tekende destijds een contract voor vier seizoenen, tot juli 2019. Ondanks zijn vele doelpunten kon Okaka zich nooit in de paars-witte harten voetballen. Met nieuwe trainer René Weiler boterde het niet, en na een aanvaring werd Okaka zelfs persona non grata bij Anderlecht. Een transfer leek onvermijdelijk.

Transferhonger

Ook Okaka’s spitsbroeder, Ydrissa Sylla, trekt weg uit het Astridpark. De spits uit Guinee kwam anderhalf jaar geleden over van Zulte Waregem, maar strikt dit seizoen de veters in de Engelse Tweede Klasse, bij Queens Park Rangers.

Toch lijkt de transferhonger bij Anderlecht nog niet gestild. Coach René Weiler besteedt vooral aandacht aan zijn aanvallend compartiment, want hij heeft nu ook zijn zinnen gezet op Massimo Bruno. De gewezen publiekslieveling van Anderlecht zit op een zijspoor bij z’n club Red Bull Leipzig en ziet een uitlening aan Brussel zeker zitten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni