Brussel basket

Basket: Brussels verliest in kraker tegen Oostende

© Belga
16/04/2017

Oostende heeft zondag de kraker van de dertigste speeldag in de Euromillions Basket League tegen Brussels gewonnen met 53-58.

De club uit de hoofdstad startte tegen de kustploeg licht als favoriet. De Brusselaars hadden een zegereeks van zeven wedstrijden neergezet en verloren voor eigen publiek nog maar één keer dit seizoen.

Oostende zette zijn status als titelfavoriet echter in de verf en kwam behalve in het eerste kwart zelden in de problemen. Aan de rust leidde de landskampioen met 22-25. Brussels sputterde in het slot van de wedstrijd nog tegen, maar was over de hele wedstrijd niet efficiënt genoeg om Oostende echt te bedreigen.

Man van de match Corey Walden was met 12 punten het best bij schot, Pierre-Antoine Gillet deed met 8 punten en 9 rebounds ook een flinke duit in het zakje. Voor de thuisploeg lieten zowel Chris Dowe als Domien Loubry 11 punten optekenen.

In de stand telt Oostende 53 punten. Dat zijn er vier meer dan de Antwerp Giants, Brussels heeft zes punten minder dan de leider. Daarna volgen Aalstar en Willebroek (46), Limburg United (45), Bergen (43), Charleroi (42) en Leuven (38). Luik sluit met 35 punten de rangen en is definitief uitgeteld voor deelname aan de play-offs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni