Basketbal zonder grenzen bij Basic-Fit Brussels

Tim Schoonjans
© BRUZZ
15/02/2017

Basketbalclub Basic-Fit Brussels organiseert op woensdag 22 februari voor het derde jaar op rij de Youth Integration Day. Jongeren uit asielcentra nemen het dan op tegen leeftijdsgenoten uit Brussel.

De Youth Integration Day draait om meer dan basketballen en punten scoren. Het biedt kinderen uit de Fedasil-opvangcentra van Sint-Pieters-Woluwe en Neder-over-Heembeek de kans om een woensdagnamiddag vol plezier te beleven en zo eventjes de dagelijkse problemen vergeten. Voor hun tegenstanders – jeugd uit Neder-over-Heembeek en spelers van Basic-Fit Brussels – is het dan weer een mogelijkheid om zich open te stellen voor andere culturen of geconfronteerd te worden met hun onbekende problemen.

De ketjes kunnen op 22 februari een hele namiddag lang hun beste basketbalskills bovenhalen in zaal Jean Cappellemans (Neder-over-Heembeek). Ze krijgen er kleine trainingen en de Youth Integration Day wordt afgesloten met een minitornooi. De deelnemende kinderen spelen in gemengde ploegen tegen elkaar. De club roept alle geïnteresseerden alvast op om langs te komen en door hun aanwezigheid dit initiatief te steunen.

Het gaat trouwens zeer goed met de jeugd van Basic-Fit Brussels. Ze kan rekenen op een uitstekende omkadering en plukt daar de vruchten van. Dat bewijzen de U21, die zich opnieuw hebben geplaatst voor de finale van de AWBB-beker (Association Wallonie-Bruxelles de Basketball), een prijs die ze vorig jaar zelfs wonnen. De finale wordt op zondag 12 maart gespeeld tegen Charleroi, in Libramont.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni