Basketbalclub Brussels imponeert tegen Giants in Paleis 12

19/03/2017

Zo'n 7.000 toeschouwers genoten van een spannende wedstrijd in Paleis 12. Basic-Fit Brussels was met 67-61 te sterk voor Antwerp Giants. De Brusselaars staan nog steeds derde, maar ze komen nu heel dicht bij plaats twee in het klassement.

De 'WiLink game' was goed voor een toeschouwersrecord in Brussel. Nooit keken zoveel fans naar een wedstrijd van een Brusselse basketbalclub. De thuisspelers waren er minder van onder de indruk dan de bezoekers uit Antwerpen. Na een vermakelijke eerste helft ging Brussels rusten met een 27-22 voorsprong.

In kwart drie schoot Brussels onder impuls van Peciukevicius en Ubel furieus uit de startblokken. Met een voorsprong van 13 punten leek Brussels al zeker van de overwinning. Maar dan lukte Anderson vijf punten en zo kwamen de Giants weer tot op een punt.

Met nog nog een minuut en 19 seconden op de klok stond het 59-57. Brussels-coach Crevercoeur greep een time-out aan om Loubry in stelling te brengen. De Antwerpse spelverdeler van Brussels sneed meteen de adem af bij de Giants met een sublieme driepunter. Dowe klaarde de klus helemaal en Paleis 12 kon aan het dansen.