Beker van België: Anderlecht naar Westerlo, Union naar Oostende

GR
© BRUZZ
28/08/2017

Vandaag is er geloot voor de 1/16de finales van de Croky Cup, ofwel de Beker van België. In deze fase maken ook de eersteklassers hun intrede. Landskampioen Anderlecht mag op bezoek bij Westerlo en ook Union wacht een verplaatsing. De Unionisten mogen zich proberen te kwalificeren voor de volgende ronde op het veld van KV Oostende.

Van 2008 is het geleden dat landskampioen Anderlecht nog eens de Beker van België wist te winnen. Als de Brusselaars een tiende Bekeroverwinning willen behalen, moeten ze zich in de 1/16de finales voorbij KVC Westerlo weten te knokken.

Union naar zee
Ook Union zit nog in het tornooi. In de voorrondes werkte het zich voorbij FC Tilleur en die prestatie zien ze nu beloond met een uitstap naar zee. De Unionisten mogen op 20 september namelijk proberen om KV Oostende uit te schakelen.

De verliezend finalist van vorig seizoen begon slecht aan de nieuwe voetbaljaargang (KVO prijkt momenteel op de laatste plaats in het klassement met nul punten, red.) en dus liggen er misschien wel kansen voor de traditieclub uit Sint-Gillis. In de 1/16de finales wordt er nog gespeeld volgens een knock-out systeem en volgt er dus geen terugwedstrijd.

Anderlecht en Union kondigden de wedstrijden ook aan op Twitter:

Round of 32 Belgian Cup : @KVCWesterlo - #RSCA ⚽️ #COYM pic.twitter.com/qHKkLIpgNt

— RSC Anderlecht (@rscanderlecht) 28 augustus 2017

L'@UnionStGilloise affrontera le @kvoostende en #CrokyCup ! https://t.co/HUI8VH4fa6

— Union Saint-Gilloise (@UnionStGilloise) 28 augustus 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni