Nafissatou Thiam

Nafissatou Thiam heeft de prestigieuze zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis gewonnen. Ze won de laatste proef, de 800 meter, en behaalde in totaal 7.013 punten, een nieuw Belgisch record. Ze is de vierde atlete ooit die meer dan 7.000 punten haalt op een zevenkamp.

De olympisch kampioene van Rio, die haar eerst zevenkamp afwerkt sinds de Spelen, begon haar competitie met een persoonlijk record op de 100 meter horden. Ze klokte af na 13.34, liefst 22 honderdsten onder haar vorige besttijd die ze in Brazilië neerzette. Het leverde haar 1.074 punten en een achtste plaats op.

In de tweede proef van de dag ging de 22-jarige Thiam in het hoogspringen als enige over 1m98, een evenaring van haar persoonlijk record en goed voor 1.211 punten. Ze behoudt ook haar leidersplaats na een vierde plaats op de derde proef, het kogelstoten. Tijdens het speerwerpen gooide Thiam een Belgisch record, waardoor ze opnieuw alleen aan de leiding staat.

De afsluitende 800 meter moest de beslissing brengen en die won ze. Ze behaalde een totaal van 7.013 punten, een nieuw Belgisch record.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni