Brusselaar Dohmen is beste hockeyspeler ter wereld

© Belga
23/02/2017

John-John Dohmen en Arthur Van Doren zijn donderdag in het Indische Chandigarh in de bloemetjes gezet op de Hockey Star Awards. Dohmen werd verkozen tot 'beste mannelijke speler van het jaar', Van Doren is 'rijzende ster van het jaar'.

John-John Dohmen (29), de kapitein van de Red Lions, rekende af met vier andere genomineerden. Dat waren de Argentijnen Gonzalo Peillat en Pedro Ibarra, beiden olympisch kampioen in Rio, en de Duitsers Moritz Fürste en Tobias Hauke. Het is de eerste keer dat een Belg de eer te beurt valt benoemd te worden tot beste speler ter wereld.

De 22-jarige Van Doren was als rijzende ster de beste in de categorie 'spelers tot 23 jaar'. Hij haalde het voor de Duitsers Christopher Rühr en Tim Herzbruch, de Indiër Harmanpreet Singh en de Nederlander Jorrit Croon.

Geen bekroning voor bondscoach McLeod
Vincent Vanasch (29) en bondscoach Shane McLeod waren eveneens genomineerd voor de prijzen 'beste doelman van het jaar' en 'beste coach van het jaar', maar haalden het niet. Laurine Delforge (25) ten slotte, werd in India uitgeroepen tot 'beste vrouwelijke scheidsrechter'. De Brusselse was ook actief op de Spelen in Rio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni