Brussels Basketball grijpt de scalp van Aalstar

27/11/2016

Brussels Basketball blijft uitstekend presteren in de Euromillions League. De Brusselaars hebben een perfecte week zondag afgerond met een zege tegen Okapi Aalstar: 88-81 werd het, ook al was Brussels drie quarters lang op achtervolgen aangewezen.

Vorige week klopte Brussels thuis Limburg, tijdens de week werd de laatste Europese wedstrijd in en tegen Benfica gewonnen, en nu was Okapi Aalstar aan de beurt.

Het zag er nochtans lang niet naar uit dat Brussels de partij zou kunnen winnen: bij winst kwam Aalstar mee aan de leiding in de stand, en dus trokken de Oost-Vlamingen vol ten aanval. Na het eerste quarter stond het al 13-21, en ook bij de rust stond Aalstar voor: 35-44.

Onder impuls van Simmons en Lichodzijewski beet Brussels fel van zich af in de tweede helft. Aan het einde van het derde quarter was de kloof al gemilderd tot drie punten (59-62), en in het slotquarter ging Brussels erop en erover: 88-81 was de eindstand.

De vijfde overwinning op rij al voor Brussels, dat zo naar de vierde plek in de stand klimt. Vrijdag gaat Brussels op bezoek bij Spirou Charleroi.