Brussels Basketball sleept vijfde halve finale uit de brand

FVDE
© BRUZZ
27/05/2016

Het sprookje van Brussels Basketball blijft duren: Brussels moest winnen van Aalstar om uitschakeling te vermijden en deed dat ook. De Brusselaars wonnen overtuigend met 75-66, en spelen zondag in Aalst voor een plaats in de finale van het Belgische basketbal.

Okapi Aalstar stond 2-1 voor in deze halve finale en had aan een overwinning in Neder-Over-Heembeek genoeg om een plek in de finale veilig te stellen. Dat was eraan te zien, want in een mum van tijd stond het al 0-8 voor de Oost-Vlamingen. "Het is al vaker gebeurd, dat we in de eerste minuten niet bij de les zijn en we gewoon weggespeeld worden", zegt point en shooting guard Domien Loubry aan BRUZZ. "Dan denk je: we gaan mentaal breken. En dan slagen we er toch in om zo sterk terug te komen, dankzij een time-out en een paar kleine veranderingen."

En inderdaad: Brussels kwam snel terug in de wedstrijd, en stond na het eerste quarter al 24-21 voor. Een voorsprong die de Brusselaars nadien niet meer uit handen gaven, integendeel: bij de rust stond het 41-33, en bij de laatste buzzer prijkte de geruststellende 75-66 op het bord.

Groep vrienden
Het geheim van dit Brussels? "Wij zijn gewoon een groep vrienden, iedereen heeft enorm veel vertrouwen in elkaar. Vergeet niet dat we op een gegeven moment met bijna alleen maar Belgen op het veld stonden", aldus Loubry.

De ervaring van Guy Muya, ooit nog actief bij de Belgische nationale ploeg én bij topclub Oostende, helpt ook veel, zegt Loubry: "Vandaag scoort hij vier op vier driepunters, terwijl dat normaal gezien zijn spel niet is. Maar wij geloven in hem en hij gooit die gewoon binnen: geweldig."

De stevige thuisreputatie van Brussels is niet toevallig: de zaal kolkte opnieuw en trok de ploeg mee over de streep: "Elke keer opnieuw vinden we, dankzij dat publiek, de energie om terug te komen. En dat tegen alle statistieken in: vorige wedstrijd was Aalst gewoon te sterk voor ons", zegt Loubry.

Finale?
Als Brussels zondag wint in Aalst, dan speelt het de finale tegen Oostende of Limburg United. "We hebben dit seizoen nog niet gewonnen in Aalst, maar natuurlijk geloven we erin", zo klinkt het vol vertrouwen bij Domien Loubry. Dit seizoen zit al vol verrassingen, dus waarom die vijfde wedstrijd niet gewoon winnen? We gaan naar Aalst zonder druk en om er zoveel mogelijk van te genieten. Meestal is dat voor ons een sleutel tot succes."

Ook de Amerikaanse center Brandon Ubel ziet het volledig zitten: "Als we met de energie en de inzet van vanavond spelen, denk ik dat we kunnen winnen. Ons seizoen is al geweldig, maar we willen er echt nog iets memorabel van maken."

Donderdagochtend hoor je op BRUZZ (98.8) een sfeerverslag van de wedstrijd

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni