Basketbalclub Basic-Fit Brussels moet op zoek naar een nieuwe trainer. Serge Crevecoeur, de man die de club van de amateurklasse naar de finale van de play-offs bracht, tekende een contract bij het Franse Pau-Orthez.

Dat kondigt Pau-Orthez zelf aan op zijn website. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de Franse club, dat dit seizoen tot in de kwartfinales van de play-offs in Frankrijk geraakte.

Crevecoeur was veel meer dan alleen de trainer van Brussels. Hij hield zich ook bezig met de marketing, de communicatie en de interne organisatie van de club. Mede onder impuls van Crevecoeur groeide Basic-Fit Brussels uit tot een profclub in het Belgisch basketbal. Sinds de eeuwwisseling speelde er geen Brusselse club meer op het hoogste niveau.

Met Crevecoeur als coach bewees Brussels meer te zijn dan een grijze muis: de voorbije finale kon de club pronken met plaatsen in de halve finale en de finale van de play-offs. Na de laatste wedstrijd van Brussels, in de play-offs tegen Oostende, gaf hij al aan dat het moeilijk zou worden om dit nog te evenaren.

Hij werd eerder al beloond met een job als assistent-coach van de Belgian Lions, de nationale basketbalploeg. Nu versiert hij dus een grote transfer. Wie hem zal opvolgen bij Brussels, is nog niet duidelijk.

Crevecoeur was in een vorig leven nog investeringsbankier voor ING en Unicrédit, in Londen en Munchen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni