© Twitter Baylor Bears Basketball

Manu Lecomte (21) maakt furore in het Universiteitenkampioenschap in de Verenigde Staten. Met zijn basketbalteam de Baylor Bears, van de universiteit in Waco (Texas), schopte hij het tot de laatste zestien ploegen. Vrijdag nemen ze het op tegen South Carolina in een uitverkocht Madison Square Garden in New York.

Het basketbaltornooi van de universiteitsploegen is razend populair in de VS. Het NCCA Tournament nadert nu zijn ontknoping, want er blijven maar zestien ploegen meer over. De zogenaamde 'Sweet Sixteen'. En bij de universiteitsploeg van Baylor maakt een Belg het mooie weer.

In de wedstrijd tegen USC maakte Manu Lecomte het verschil diep in het vierde kwart. Met twaalf punten op zo'n vier minuten tijd heeft hij nu al naam gemaakt bij de sportgekke Amerikanen. In een korte reactie na de wedstrijd zei Lecomte: 'Als ik speel zonder na te denken, ben ik op m'n best.'

In de achtste finales wordt South Carolina de tegenstander. Madison Square Garden (20.000 plaatsen) is volledig uitverkocht en de wedstrijd wordt live gecoverd door ESPN voor miljoenen kijkers.

Manu Lecomte groeide op in Brussel en leerde de knepen van de basketbalsport op de pleintjes in het centrum. Lecomte kreeg op 17-jarige leeftijd een beurs en zo kon hij naar 'college' in Miami. Vier jaar en een transfer naar Baylor later, lijkt hij zijn droom om de NBA te bereiken waar te maken (zie 'lees meer').

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni