Nicolas_Colsaerts_thomas_detry
© BRUZZ / Wikimedia Commons

Thomas Detry is na een derde ronde van 68 slagen nog steeds de beste Belg op het Portugal Masters golftoernooi (prijzengeld: 2 miljoen euro). In Quarteira voelt de 24-jarige golfer echter de hete adem in zijn nek van die andere Brusselaar, Nicolas Colsaerts, die voor zijn derde ronde op de Victoria-golfbaan slechts 64 slagen nodig had. Dat leverde Colsaerts maar liefst 51 plaatsen winst op.

Detry startte zijn ronde met een bogey op de eerste hole. Hij zette de scheve situatie onmiddellijk recht met birdies op de holes twee, vier, zes, negen en vijftien. Op de zeventiende hole moest hij nog een bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn ronde van drie onder par en een totaalscore van 202 slagen, telt de Ukkelaar slechts drie slagen meer dan de Deen Lucas Bjerregaard, die alleen de leiding waarneemt.

Maar ook Colsaerts zette een indrukwekkende ronde neer. Zo putte de 34-jarige Schaarbekenaar maar liefst acht birdies weg, hij moest verder slechts één bogey op zijn kaart schrijven. Het leverde hem de beste ronde van de dag op en een gedeelde twaalfde plaats. Ook Colsaerts, die slechts vier slagen meer telt dan de leider, kan nog aanspraak maken op de overwinning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni