Rugbyclub Brussels Citizens zet zijn ambitie kracht bij. Het vestigt zich vanaf volgend seizoen in Oudergem en begint er zowel met een damesploeg als een jongerenwerking.

Het gaat hard voor de Brussels Citizens. De club werd in 2014 opgericht door spelers die zich in het Brusselse al hadden bewezen bij clubs als Kituro, Bosvoorde en ASUB Waterloo. Spelers van een uitstekend niveau die het wat rustiger aan wouden doen, maar hun geliefde sport wouden blijven spelen. Hun kwaliteiten werden meteen duidelijk, want al tijdens hun eerste seizoen kroonden ze zich tot kampioen in de regionale divisies drie en twee. Afgelopen zondag zetten ze hun opmars verder met het behalen van de titel in de regionale divisie één.

De ontwikkeling van de club verloopt ook buiten de competitie voorspoedig. De Citizens zetten rugby namelijk ook in als hulp bij ontwikkeling en integratie, onder meer door initiaties te organiseren. Om al die activiteiten te kunnen uitbouwen, gingen de Citizens op zoek naar aangepaste infrastructuur. Ze hadden de afgelopen jaren de VUB en de velden van BUC als thuisbasis, maar vinden vanaf volgend seizoen onderdak in het gemeentelijk stadion van Oudergem, waar ze terecht kunnen op één van de vier velden. Dat veld zal in 2018 een synthetische coating krijgen die aangepast is aan de beoefening van rugby. Hierdoor zal het gebruik en het aantal trainingen verhoogd kunnen worden en zal er dus meer volk kunnen spelen.

Dat is ook nodig, want de Brussels Citizens hebben onlangs een damesploeg opgericht en beginnen vanaf volgend seizoen met een eigen jeugdwerking. Er zullen jeugdploegen van de U8 tot de U16 opgericht worden en de club heeft de ambitie om tegen eind 2017 een honderdtal jongeren in zijn rangen te hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni