Crisis loert om de hoek bij Anderlecht na thuisnederlaag tegen STVV

© Belga
20/08/2017

Landskampioen RSC Anderlecht heeft zondag op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 2-3 (rust: 1-1) verloren van Sint-Truiden. Voor Anderlecht al de tweede nederlaag op rij en met vier op twaalf komen ze niet verder dan de tiende plaats in de stand, STVV is knap vierde met negen punten.

Na een aangenaam kijkstuk stond er bij de rust 1-1 op het scorebord in het Astridpark en daar konden beide teams niet ontevreden mee zijn. Anderlecht kwam met een drie op negen uit het competitiebegin en leek vastberaden daar verandering in te brengen. Na een knappe assist van Sofiane Hanni op rechts lepelde Massimo Bruno na achttien minuten het leer over Lucas Pirard in het Truiense doel (0-1). De bal had een rare curve, maar de bezoekende doelman leek toch niet helemaal vrijuit te gaan bij het doelpunt. Lang kon paars-wit daar niet van genieten, drie minuten later stelde Yohan Boli (21.) reeds gelijk en was alles te herdoen.

Beide teams hadden nadien nog een uitstekende mogelijkheid om te scoren. Anderlecht kreeg terecht een strafschop na een overtreding van Stelios Kitsiou op aanwinst Henry Onyekuru, aanvoerder Hanni zette zich achter de bal maar Pirard bracht redding. Aan de overkant werd een doelpunt van Alexis de Sart dan weer afgekeurd wegens buitenspel.

Tweede helft
Na de kampwissel werd de hoofdrol opgeëist door Jonathan Legear, die uitgerekend op het veld van zijn ex-ploeg zijn debuut vierde voor de Limburgers. Jona toonde zich bijzonder gretig op de flank en knalde acht minuten later al de 1-2 op het scorebord (53.). Halverwege de tweede helft lag hij met een knappe assist aan de basis van het tweede doelpunt van Boli (66.), die het Astridpark in rouw dompelde.

Intussen had Anderlecht-coach René Weiler al ingegrepen door Lukasz Teodorczyk in te brengen voor een tegenvallende Isaac Thelin. De Poolse spits moest op de bank starten na zijn tegenvallend seizoensbegin, waarin hij nog geen enkele keer kon scoren. Ook eind vorig seizoen werd de Pool op het veld van Club Brugge al eens gedegradeerd tot invaller, toen reageerde hij gepikeerd door een deel van het thuispubliek bij aankomst in Brugge zijn middenvinger te tonen. Teo zorgde in de slotfase nog voor de aansluitingstreffer (2-3) met zijn eerste treffer van het seizoen, maar verder kwam Anderlecht niet meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni