De 20 kilometer door Brussel is een sportevenement dat leeft. Wie wil deelnemen, begint best nu al met zijn voorbereiding. Zelfs al is het nog ruim drie maanden wachten voor het startschot wordt gegeven.

De sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie biedt al wie zijn loopvorm wil opkrikken de kans om zich geleidelijk aan voor te bereiden op de 20km door Brussel. Zondag begint net als vorig jaar de lessenreeks ‘Op naar de 20km’, in het Jubelpark. Vanaf dan wordt veertien weken lang elke zondagochtend (tussen 10 en 12 uur) een looptraining georganiseerd, telkens in een verschillend Brussels park of bos. Een ervaren lesgever organiseert de trainingen en kiest voor verschillende aanpakken (duurloop, intervaltraining, etc.). De deelnemers krijgen alle troeven in handen om op zondag 28 mei fit aan de start te staan. Alle details over inschrijvingen vindt u op www.sportinbrussel.be.

Schudt u die twintig kilometer nu al zonder problemen uit uw benen, of bereidt u zich liever alleen voor? Denk dan misschien stilaan aan de administratieve voorbereiding. Op zaterdag 25 maart beginnen de inschrijvingen (kostprijs: 25 euro), maar u kunt ook al eerder zeker zijn van uw startnummer. Verschillende organisaties, zoals Artsen Zonder Grenzen en de Stichting Tegen Kanker, organiseren voorinschrijvingen. Er wordt dan wel van u verwacht dat u een bepaalde som inzamelt ten voordele van hun goed doel.

Wie zich voorbereidt op de 20km moet zeker een kijkje nemen op www.20kmdoorbrussel.be. U vindt er onder meer interessante tips, en wie niet kan wachten tot mei, kan aan de hand van de racetrack het parcours al eens aflopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni