Koning Boudewijnstadion memorial van damme

Finale 100m vrouwen in Rio krijgt herkansing op Memorial

© Belga
23/08/2016

Elaine Thompson heeft haar deelname aan de veertigste editie van de Memorial Van Damme toegezegd, die op vrijdag 9 september in het Koning Boudewijnstadion gehouden wordt. De Jamaicaanse spurtsensatie, op de voorbije Spelen van Rio goed voor olympisch goud op de 100 én 200 meter, start in Brussel op de 100 meter.

"Er blinkt steeds meer goud op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Na Nafi Thiam in het hoogspringen en de gisteren nog aangekondigde Caster Semenya op de 400m, heeft ook de nieuwe spurtsensatie Elaine Thompson haar komst naar de Memorial bevestigd", klinkt het bij de organisatoren.

De veertigste AG Insurance Memorial Van Damme krijgt dus een veelbelovende 100m bij de vrouwen waarin Dafne Schippers meteen een kans op revanche krijgt voor haar nederlaag in Rio. De Nederlandse werd in Rio immers pas vijfde (100m) en tweede (200m). "Thompson maakte vorig jaar al indruk bij haar debuut op de Memorial. Ze werd toen derde in de 200m na Schippers en Allyson Felix", laat de organisatie weten.

Naast Thompson zegde ook Caterine Ibargüen, tweevoudig wereldkampioene én olympisch kampioene van het hink-stap-springen, toe voor de Memorial.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni