© Wikipedia

Gokschandaal Deschacht: 50 euro op verliesmatch tegen PSG

© BRUZZ
28/09/2016

Anderlechtvoetballer Olivier Deschacht zou geld hebben ingezet op de verloren Champions League-wedstrijd van zijn club tegen Paris Saint-Germain in 2013. Deschacht zelf heeft altijd verklaard dat het zijn broer was, die zijn account gebruikte. De voetballer riskeert een zware straf.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. De krant vernam uit gerechtelijke bronnen dat Deschacht geld zou ingezet hebben op een verliesmatch van Anderlecht. Het zou gaan om het duel van 23 oktober 2013 tegen Paris Saint-Germain, die de Franse club met 0-5 won. De inzet zou 50 euro bedragen hebben. En er zou ook op andere wedstrijden van die avond gegokt zijn.

Ook al zat Deschacht tijdens die wedstrijd 90 minuten op de bank en had hij dus geen invloed op het resultaat, toch is de gok verdacht volgens de Kanspelcommissie: op het moment dat er werd ingezet kon Deschacht immers niet weten dat hij geen minuut zou spelen.

Deschacht is doorverwezen naar het parket, in tegenstelling tot de andere voetballers die in opspraak zijn gekomen (Musona van KV Oostende, Dierckx van Antwerp en Henkinet van Waasland-Beveren): zij hadden alle drie op winst van hun eigen ploeg gegokt. Henkinet is wel ontslagen door zijn club. Anderlecht wil inhoudelijk nog niet reageren op het dossier-Deschacht en zegt het onderzoek af te wachten.

Deschacht riskeert een boete van 600 tot 600 000 euro, vijf jaar cel en schrapping als voetballer. De verdediger verklaarde tegenover de onderzoekers dat het niet hij, maar wel zijn broer Xavier was die de weddenschappen afsloot, weliswaar met zijn gokaccount.

In de wedstrijd van Anderlecht in de Europa League, donderdag tegen Saint-Etienne, is Deschacht er alvast niet bij. Naast het gokschandaal heeft de Oost-Vlaming last van een salmonellavergiftiging, waardoor hij vier kilogram vermagerd is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni