De halve finales zullen worden gespeeld op de terreinen van La Rasante in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Halve finale World League Hockey komt naar Brussel

MD
© BRUZZ
17/01/2017

De halve finale voor de vrouwen van het prestigieuze World League Hockey-tornooi zal in juni in Brussel plaatsvinden. In die halve finale, die wordt gespeeld bij hockeyclub La Rasante in Sint-Lambrechts-Woluwe, kunnen landen zich rechtstreeks plaatsen voor het wereldkampioenschap in 2018.

Het wereldkampioenschap hockey wordt traditioneel voorafgegaan door het World League Hockey-tornooi. Alle landen die bij de Internationale Hockeyfederatie (FIH) zijn aangesloten strijden er in verschillende rondes voor een plaats in het wereldkampioenschap.

Eerst passeert de World League Hockey nog in landen zoals Spanje, Canada en zelfs Maleisië. Maar de halve finale voor de vrouwen, waarvoor de elf beste landen volgens de wereldranglijst rechtstreeks geplaatst zijn, houdt naast Zuid-Afrika ook halt in Brussel. Visit.brussels steunde de kandidatuur van de club La Rasante uit Sint-Lambrechts-Woluwe en wist het evenement binnen te halen.

De Belgische vrouwenploeg, die met een twaalfde plek op de wereldranglijst net buiten de eerste elf valt, is zo ook meteen automatisch geplaatst. In totaal strijden twintig ploegen in de halve finale, 10 in Zuid-Afrika en 10 in Brussel.

Visit.brussels, dat de logistiek van het evenement voor zijn rekening neemt, reageert opgetogen. “Brussel is echt een hockeystad en heeft een rijke traditie op dat vlak”, aldus adjunct-directeur Geert Cochez. “De discipline slaat vooral ook aan na de resultaten van de Belgische mannenploeg, die op de Olympische Spelen in Rio een zilveren medaille haalden. We zetten dan ook onze schouders onder dit evenement in samenwerking met de hockeyorganisaties in Brussel.”

De halve finale van de World League Hockey voor de vrouwen vindt plaats van 21 juni tot 2 juli in Brussel, voor de andere helft van de teams het tegen mekaar opnemen in Zuid-Afrika. De finale, het wereldkampioenschap, wordt in 2017 in India georganiseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni