Hein Vanhaezebrouck tilt niet zwaar aan forfaitnederlaag tegen PSG

TDN
© BRUZZ
01/11/2017

RSC Anderlecht ging gisterenavond in Parijs met 5-0 onderuit tegen de sterren van PSG. Na vier groepswedstrijden in de Champions League ogen de statistieken van paars-wit barslecht: 0 punten, 0 doelpunten gemaakt en 15 doelpunten tegen. "Dit is op dit moment de beste ploeg in Europa, de knop is al omgedraaid", reageert coach Hein Vanhaezebrouck na de pandoering in het Parc des Princes.

"Dit is geen afstraffing. We hebben in de eerste helft meerdere keren kunnen uitbreken. Jammer genoeg maken we het verschil niet", zegt Vanhaezebrouck aan Sporza. "PSG is een van de beste ploegen van de laatste jaren. Ik heb nog nooit een ploeg aan zo'n hoge snelheid zien voetballen. En dan hebben ze nog zoveel kwaliteit op de bank zitten."

RSC Anderlecht is met nog twee groepswedstrijden voor de boeg uitgeschakeld in de Champions League, maar kan zich wel nog plaatsen voor de Europa League. Voor de derde plaats in de stand moeten de Brusselaars de strijd aangaan met Celtic Glasgow, dat drie punten meer telt dan Les Mauves.

"Tegen PSG en Bayern München is het onmogelijk om op verplaatsing punten te gaan pakken. Zelfs thuis is het tegen die supermachten heel moeilijk gebleken. We hebben thuis tegen Celtic (0-3 nederlaag, nvdr.) een hele slechte beurt gemaakt. We wisten dat we met de Schotten zouden strijden voor de derde plaats. Nu moet je al bijna een punt pakken tegen Bayern thuis om dan met een kleine zege in Celtic alsnog Europees te overwinteren", aldus de T1 van RSCA.

Komende zondag staat in de Belgische competitie de topper tegen Club Brugge op het programma. "Deze pandoering zal daar geen impact op hebben. De knop is al omgedraaid. Het heeft weinig zin om hier lang bij stil te staan. Voor een coach is zo'n match altijd interessant. Sommigen hebben getoond dat ze het niveau van een betere competitie aankunnen, anderen hebben dan weer gevoeld dat het niet ging."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni