Machtensstadion: White Star verliest rechtszaak, RWDM enige huurder

27/07/2017

Voetbalclub White Star Bruxelles heeft de rechtszaak tegen de gemeente Molenbeek verloren. Het beroep van de club van John Bico werd vernietigd. RWDM krijgt zo het volledige stadion ter beschikking, White Star moet op zoek naar een nieuwe accommodatie.

White Star moest normaal gezien al een maand weg zijn uit het Edmond Machtensstadion, maar de club startte een rechtszaak tegen de beslissing van de gemeente om de club uit het stadion te zetten. De voorzitter van het Hof van Beroep in Brussel gaf White Star in afwachting van een definitieve uitspraak gelijk. Vorige week donderdag ging sterke man John Bico de zaak bepleiten, een week later blijkt dat hij ze verloren heeft. En zo blijkt er einde te komen aan de Molenbeekse stadionsaga.

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek krijgt zo haar zin en daar is ook RWDM, dat nu alleen huurder wordt, gelukkig om. "We hebben dit proces vanop afstand gevolgd en zijn blij met het resultaat", zegt Danny Vander Eeckt namens het RWDM-bestuur. "We mogen nu het volledige stadion, de oefenvelden en ook de burelen gebruiken. Maar het is nog afwachten of White Star snel vertrekt en in welke staat alles achtergelaten wordt."

White Star communiceert voorlopig niet. Het is dus nog onduidelijk waar de club uit tweede amateurklasse zijn wedstrijden zal spelen. Op 6 augustus zouden les Etoilés thuis hun eerste bekerwedstrijd afwerken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni