Voetbalclub Union heeft een vervanger gevonden voor de geblesseerde Nicolas Rajsel. Brusselaar Mohammed Aoulad keert na omzwervingen in Limburg en de Kempen terug naar de hoofdstad.

Union zat vorige week met de handen in het haar, toen duidelijk werd dat topschutter Nicolas Rajsel tot januari buiten strijd zal zijn.

De club blijft echter niet bij de pakken zitten, en heeft met Aoulad een vervanger gevonden. Hij is geen diepe spits, maar eerder een flankaanvaller. Aoulad kent het Brusselse voetbal door en door: hij genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en debuteerde met FC Brussels in 2009 in 2de klasse.

Nadien speelde hij voor Charleroi en Waasland-Beveren, maar doorbreken lukte niet. Hij had intussen wel al een reputatie als enfant terrible: bij Charleroi werd hij geschorst omdat hij trainer Yannick Ferrera op de korrel nam toen hij een doelpunt scoorde. Bij FC Brussels kwam het ooit in de kleedkamer tot een handgemeen met ploeggenoot Kevin De Broyer, waarbij Aoulad een vuistslag uitdeelde.

Later vond de snelle en technisch vaardige aanvaller wel zijn weg: hij speelde met Sint-Truiden een sterk seizoen in 2de klasse, en mocht het een jaar later nog eens proberen op het hoogste niveau: bij Westerlo speelde hij 14 wedstrijden en scoorde hij vier doelpunten. Maar ook bij de Kempenaren liep het mis: Aoulad werd naar de B-kern verbannen: hij moedigde de fans die om een ontslag van de trainer riepen extra aan.

Dit seizoen zat hij zonder club. Aoulad wordt dinsdagnamiddag voorgesteld bij Union.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni