Molenbeek krijgt White Star niet uit Machtensstadion

© BRUZZ
12/06/2017

De gemeente Molenbeek schakelt een advocaat in om voetbalclub White Star uit het Edmond Machtensstadion te krijgen. Het contract met de club is opgezegd, maar die maakt geen aanstalten om ook effectief te vertrekken. Het geschil eindigt wellicht voor de rechtbank.

Begin mei kondigde burgemeester Françoise Schepmans (MR) aan dat het genoeg was: White Star betaalde niet voor de huur van de oefenvelden en het onderhoud van het stadion. De gemeente zei het contract met White Star op, waardoor de club van John Bico vanaf 1 juli in principe dakloos is.

Maar White Star is duidelijk niet van plan om zich daar zomaar bij neer te leggen. Zowel in een communiqué op hun website als in een brief aan de gemeente liet de club verstaan dat het de ontbinding van het contract via het gerecht zal aanvechten. White Star doet intussen alsof er niets gebeurd is: vorige week organiseerde de club nog inschrijvingsmomenten voor nieuwe jeugdspelers in het Machtensstadion. Nochtans is het helemaal niet duidelijk waar de jeugdploegen volgend jaar hun trainingen en wedstrijden zullen afwerken.

De gemeente Molenbeek voelt intussen dat White Star niet zonder slag of stoot zal vertrekken, en start daarom een gerechtelijke procedure. BRUZZ verneemt dat het schepencollege vandaag die beslissing goedkeurt. De gemeente neemt een advocaat onder de arm, “om de juridische procedure te zoeken die het beste geschikt is, zodat White Star zo snel mogelijk het stadion verlaat”.

White Star speelde het afgelopen seizoen in de eerste amateurklasse, maar kende een rampjaar: de club degradeert naar tweede amateurklasse, en verloor bovendien verschillende wedstrijden met forfaitscore wegens financiële problemen.

Doodsbedreigingen
Sterke man bij White Star, de flamboyante John Bico, kwam vorige week nog op een andere manier in het nieuws. Hij zou de manager van naaste buur RWDM met de dood bedreigd hebben. “Hij zei aan onze teammanager dat ik er niet van moest opschrikken als er op een dag iemand een revolver tegen mijn hoofd zou houden”, aldus Dailly aan Het Laatste Nieuws.

Bico zelf lachte de beschuldigingen weg: “Straks gaat hij nog zeggen dat ik zijn boterham met choco en zijn kleurpotloden heb gestolen. Ik heb wel betere dingen te doen dan op zo’n onzin te antwoorden. Hij mag gerust zijn: een leeuw jaagt niet op muizen”, aldus de immer cryptische Bico.

De oorlog tussen RWDM en White Star is niet nieuw. Volgend seizoen nemen beide ploegen het tegen elkaar op. Al is het nog niet duidelijk waar White Star zijn thuiswedstrijden zal spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni