Nationale atletiektoppers leveren strijd in park van Laken

Tim Schoonjans
© BRUZZ
14/12/2016

De beste veldlopers van het land zakken zondag af naar het park van Laken. De Brusselse manche van de Cross Cup staat bekend als een van de lastigste, maar eveneens een van de mooiste.

De afwisselende hellingen en afdalingen maken van de Iris Cross Cup Brussels een wedstrijd waarvoor heel wat lopers beducht zijn. Tegelijkertijd betekent dat dat een overwinning in de hoofdstad net dat tikkeltje meer prestige oplevert. U mag daarom komende zondag opnieuw een felbevochten strijd verwachten in het mooie groen van het park van Laken. Nationale toppers als Louise Carton, Isaac Kimeli en Jeroen D’Hoedt zullen zich ongetwijfeld (willen) tonen.
De vrouwen beginnen er om 13.30u aan en de mannen 35 minuten later, maar kom gerust al eens in de voormiddag langs. Dan komen de ‘Sterren van Morgen’ in actie (benjamins, pupillen en miniemen). In de namiddag volgen de andere leeftijdscategorieën (cadetten, scholieren, seniors en masters). Toeschouwers mogen al dat looptalent gratis komen bekijken.

Zaterdag zakt er ook al heel wat jong talent naar het park van Laken af. De lopers die zich tijdens de verschillende scholenveldlopen, georganiseerd tijdens de Vlaamse Veldloopweek, hebben geplaatst bij de top tien van hun leeftijdscategorie, kunnen vanaf 12 uur deelnemen aan het Brussels kampioenschap. In tegenstelling tot de afgelopen jaren vindt er zondag geen Corrida Gaston Roelants plaats, maar met de Warmathon (zie Sport Agenda) is er wel een leuk alternatief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni