Ongeïnspireerd Anderlecht verliest op Charleroi

MD
13/08/2017

RSC Anderlecht is op Charleroi tegen zijn eerste verlies van het nieuwe seizoen aangelopen. Op Mambourg beten de Brusselaars hun tanden stuk op de stugge thuisploeg en twee wondermooie goals van Baby en Benavente: 0-2. Anderlecht blijft zo achter met 4 op 9 en wist in zijn eerste drie wedstrijden slechts 1 keer te scoren.

Anderlecht stond al vroeg in het seizoen voor de immer lastige verplaatsing naar Charleroi. Na het scoreloos gelijkspel op Antwerp en de zuinige 1-0 tegen KV Oostende telde Anderlecht 4 op 6, maar Weiler en co hoopten vooral het spelniveau op te krikken en het middenveld eindelijk te laten draaien.

Maar daar was gedurende de volle 90 minuten amper iets van te merken. De combinaties bij Anderlecht oogden stroef, en ook het lage tempo kon de thuisploeg nooit echt in verlegenheid brengen. De partij werd vooral gedomineerd door fouten en forse tackles, Baby bij Charleroi en Trebel bij Anderlecht vlogen al vroeg de bon op met een eerste gele kaart.

Toch was het wel Anderlecht dat de eerste twee goede kansen versierde. Sofiane Hanni kwam goed opgedoken aan de eerste paal, maar zijn kopbal likte de paal langs de verkeerde kant voor de Brusselaars. Daarna kreeg Teodorzcyk de bal plots voor de voeten na een blunder van Desolleil, maar de Pool was te verrast om van dichtbij de score te openen.

Kums naar de kant
0-0 aan de rust dus, maar Charleroi was vastbesloten om met 9 op 9 mee de leiding van de competitie over te nemen. Dat had Amara Baby goed begrepen: tien minuten ver in de tweede helft kon de Senegalees uithalen op de rand van de zestien en liet hij Sels volledig kansloos met een knal in de winkelhaak.

Anderlecht op achterstand dus, en na enkele nieuwe hete standjes voor het Brusselse doel was de tijd gekomen voor coach Weiler om aan het wisselen te slaan. Opvallend genoeg liet die Trebel - die na zijn vroege gele kaart meerdere keren flirtte met rood - staan en was het Kums die zichtbaar ontevreden naar de kant moest.

Maar 1 doelpunt in drie matchen
Met Onyekuru er in kwam er wat meer tempo in het spel van de Brusselaars, maar tot grote kansen leidde dat niet. Integendeel, nadat Baby eerst nog zijn tweede van de avond onbesuisd naast schoot, was het toch Charleroi die diep in blessuretijd nog de score verder aandikte. Benavente zette vlotjes een vijftal Anderlecht-spelers in de wind en schoof de bal voorbij Sels.

Zo werd het dus een 2-0-nederlaag voor de Brusselaars, die in de eerste drie wedstrijden van de competitie ook maar 1 keer wisten te scoren. Charleroi pakt echter een knappe 9 op 9 en komt samen met Club Brugge aan de leiding.