Oostende wint nipt van Brussels ook in tweede wedstrijd play-offs

© Belga
11/06/2017

Oostende heeft vrijdagavond ook nipt de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs gewonnen. In Neder-over-Heembeek ging Brussel nipt voor de bijl met 59-60. De derde wedstrijd, zondagvanavond, zal knoop definitief doorhakken of de kustploeg voor het zesde jaar op rij de titel wint.

Oostende nam de beste start bij Brussels en na tien minuten stond er een 11-15 op het scorebord. Ook in het tweede kwart bleef de kustploeg de bovenhand houden. Brussels ging dan ook met een 28-35-achterstand de rust in.

Na de pauze duwde Oostende het gaspedaal verder in en dat leidde tot een 30-44 voorsprong. Brussels schoot eindelijk wakker en dankzij een 21-6 tussenspurt nam het team uit de hoofdstad zelfs de leiding (51-50).

In een spannend slot vergaten de Brusselaars de wedstrijd in het slot te gooien. Oostende kwam terug en op 8 seconden van het einde stond de 59-60-eindstand op het bord. Dankzij de tweede zege is Oostende nog maar één match verwijderd van een nieuwe titel.

"We hadden de hele match moeten spelen zoals onze tweede helft", zei coach Serge Crèvecoeur na afloop. "Ik denk dat we goed genoeg gespeeld hebben om te winnen, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde. In de money-time hebben we open schotkansen gemist, en dat doet Oostende niet."

"Ik denk dat wij het evenveel verdiend hadden te winnen. Maar de serie is nog niet afgelopen, we gaan proberen die tweede helft te herhalen, maar dan gedurende 40 minuten."

De derde partij vindt vanavond, zondag, plaats in de Versluys Dôme. Brussels moet zegevieren aan de kust, als het Oostende geen zesde kampioenstitel op rij wil zien halen.