Play 4 Peace: sporten met een boodschap

Tim Schoonjans
© BRUZZ
22/03/2017

De site van Thurn & Taxis staat een heel weekend lang in het teken van sport. De derde editie van Brussels Play 4 Peace belooft opnieuw aan te tonen hoe sterk en belangrijk sport kan zijn, en schotelt een mooi aanbod sporten voor.

Brussels Play 4 Peace is niet alleen een sportevenement, het draagt ook een boodschap uit. Het wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Sport voor de Ontwikkeling en de Vrede, en wil het grote publiek sensibiliseren en duidelijk maken wat sport allemaal kan teweegbrengen. Als instrument voor vrede, als opwekker van de dialoog of als manier om sociale groepen bij elkaar te brengen. Het zet die boodschap zaterdag en zondag in de verf en biedt een dertigtal sportactiviteiten aan, voor jong en oud. Op beide dagen zal er van 10 tot 18u gesport worden.

Op het programma staan zowel klassieke sporten, zoals hockey, volleybal en judo als disciplines die heel wat mensen niet echt kennen. De gevechtssport Mixed Martial Arts bijvoorbeeld, of American football. De Brussels Tigers zullen aanwezig zijn om hun sport te promoten en te laten ontdekken. Zaterdagnamiddag (van 16.30 tot 18u) wordt er nog een galamatch minivoetbal georganiseerd. Als kers op de taart belooft de organisatie de aanwezigheid van verschillende culturele persoonlijkheden en sportfiguren. Ze verwachten meer dan zevenduizend sportievelingen.

Deelnemen aan Brussels Play4Peace is volledig gratis. Groepen moeten zich wel inschrijven op de website www.play4peace.be. Aangezien er ter plaatse geen vestiaires zijn, wordt gevraagd om in sportkleding te komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni