Red Lions kunnen revanche nemen tegen Argentinië

Tim Schoonjans
© BRUZZ
19/10/2016

Het deed pijn, met 4-2 verliezen van Argentinië in de finale van de Olympische Spelen. Op woensdag 26 oktober kunnen onze hockeymannen revanche nemen in een heruitgave van de finale.

De Red Lions hebben in Rio de harten van veel Belgen heroverd. Ze speelden een dijk van een tornooi en leken door te stomen naar goud… Tot ze Argentinië kruisten. De Zuid-Amerikanen barstten van het zelfvertrouwen en grepen de technisch sterke Belgen naar de keel. Ze overpowerden hen bij momenten en pakten de winst. Meer dan 1,4 miljoen Belgen zagen de match live op televisie, het bewijs dat de Red Lions iets hebben teweeggebracht in Rio.

Wie nog altijd met revanchegevoelens zit, kan misschien komende woensdag zijn gram halen. Dan wordt op het hoofdveld van Ukkel Sport om 20 uur de heruitgave van de Olympische finale gespeeld. De vijfduizend tickets waren in minder dan twee uur tijd de deur uit, maar er zijn tweeduizend extra tickets beschikbaar. Op www.hockeynews.be kunt u nagaan welke tickets nog beschikbaar zijn. Tickets kosten vijf euro, kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis binnen.

De vertrouwde hockeyers zijn van de partij, met onder hen uiteraard een grote delegatie Brusselaars. Ook bij de Argentijnen zullen de Belgische hockeyfans gezichten herkennen, want verschillende Zuid-Amerikanen spelen in onze competitie. Het wordt in Ukkel een groot feest, waar ook heel wat animatie naast het veld zal zijn. Na de wedstrijd is er een signeersessie met de spelers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni