Red Panthers eindigen op achtste plaats na nederlaag tegen Spanje

© Belga
02/07/2017

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg (FIH 14) is zondag achtste geworden op de halve finale van de World League in Sint-Lambrechts-Woluwe. De Red Panthers trokken na shoot-outs (1-4) aan het kortste eind tegen Spanje (FIH 10) in hun laatste klassementswedstrijd.

Lucia Jimenez zorgde in de 19e minuut voor de openingstreffer. Dankzij Louise Versavel (55.), na een strafcorner, sleepten de Belgen nog shoot-outs uit de brand. Elena Sotgiu verving in doel Aisling D'Hooghe, maar zij kon niet verhinderen dat de Spanjaarden viermaal raak troffen. Aan Belgische zijde was alleen Stéphanie Vanden Borre succesvol, Versavel en Jill Boon misten.

De troepen van bondscoach Niels Thijssen verloren eerder in de poulefase met 0-1 van Spanje. België speelde tegen de Spanjaarden voor de zevende stek na de 1-5 nederlaag tegen Australië (FIH 4) van zaterdag.

Donderdag verloren de Red Panthers in de kwartfinales ook al na shoot-outs van Zuid-Korea (FIH 8). Daardoor grepen ze naast het finaletoernooi van de World League, voorbehouden aan de top vier. Het toernooi in Sint-Lambrechts-Woluwe geldt tevens als kwalificatietoernooi voor het WK 2018 in Londen. Gastland Engeland en de vijf continentale kampioenen zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK. De overige tien tickets gaan naar de tien hoogst gerangschikte landen van de halve finales van de World League, voor zover die niet al zeker zijn van WK-kwalificatie dankzij de voornoemde criteria.

Later op de dag spelen Italië en Australië nog voor de vijfde plaats. Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea kruisen de degens met als inzet de derde plaats. In de finale staat Nederland tegenover China.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni