RSC Anderlecht praat al 'weken tot maanden' niet meer met Ghelamco

© Belga
22/05/2017

Roger Vanden Stock, de voorzitter van RSC Anderlecht, heeft maandag op de kampioenenhuldiging in het gemeentehuis van Anderlecht verteld dat er al enkele weken tot maanden geen contact meer is geweest met Ghelamco over het Eurostadion. Daarmee benadrukt voorzitter Vanden Stock nogmaals dat de Brusselse club niet ingaat op het huidige voorstel.

Begin maart werd duidelijk dat RSC Anderlecht niet in het Eurostadion zal spelen, want het huidige project was allesbehalve op maat van paars-wit. Vandaag zijn de onderhandelingen over een mogelijk nieuw voorstel nog niet heropgestart. "Het is nu al enkele weken of maanden zelfs dat er met ons niet meer gesproken is", aldus Vanden Stock.

In het bijzijn van Anderlechts burgemeester Eric Thomas, sprak voorzitter Roger Vanden Stock nogmaals de ambitie uit om in een groter en moderner stadion te voetballen.

"Een club als de onze heeft nood aan een groot, modern stadion en het huidige heeft slechts een capaciteit van 21.500 toeschouwers. Met onze ambitie en dit stadion kunnen we niet elke twee jaar kampioen worden. We hebben nood aan een oplossing en ik ben er zeker van dat we er samen een vinden," verduidelijkt Vanden Stock.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni