© Marc Gysens

RWDM benoemt Thierry Dailly tot voorzitter

TDN
© BRUZZ
28/10/2017

Thierry Dailly mag zich de allereerste voorzitter van het heropgerichte RWDM noemen. Op een bestuursvergadering werd de sterke man van de traditieclub uit Sint-Jans-Molenbeek na een unanieme stemming officieel benoemd. "Ik zal een actieve voorzitter zijn, niet eentje die met een sigaar in de mond plaatsneemt in de tribunes", blikt Dailly vooruit.

In 2015 stond Thierry Dailly mee aan de wieg van het heropgerichte RWDM. De Brusselse volksclub doorzwom vele diepe waters, maar drie jaar later loopt alles weer op wieltjes. De ploeg speelt in haar vertrouwde Edmond Machtensstadion, heeft een van de succesvolste jeugdacademies van het land en verteerde de promotie naar de tweede amateurklasse goed. RWDM voert er met 25 op 27 de stand aan.

"Er is veel veranderd in drie jaar tijd. Ik ben trots de eerste voorzitter na de wedergeboorte van RWDM te mogen zijn", geeft Dailly toe. "Aanvankelijk wilde ik geen voorzitter worden. Ik hield niet van het imago. Maar meer en meer mensen binnen de club begonnen me 'monsieur le président' te noemen. Ik vond het dan ook tijd om mijn verantwoordelijkheid te nemen en het voorzitterschap op te nemen."

Dailly wil een atypische voorzitter zijn, die uit de schaduw treedt en ook de rol van algemeen manager opneemt. "Ik blijf me bezighouden met de dagelijkse werking. Maar gelukkig sta ik er ook niet meer alleen voor. Er werkt een heel capabel team aan dit project. Ik neem ook zelden alleen beslissingen. We zijn een organigram aan het opstellen, zodat iedereen zijn taken goed kent", aldus de kersverse voorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni