RWDM houdt de punten thuis tegen RJ Wavre

FVDE
23/10/2016

RWDM blijft ongeslagen in derde amateurklasse. Zaterdag won het verdiend en relatief eenvoudig van Racing Jet Wavre met 2-1. Beide Molenbeekse doelpunten kwamen van de Nederlander Dyron Daal, die intussen al zeven keer de weg naar de netten vond.

Racing Jet Wavre beloofde een taaie klant te worden, want de Waals-Brabanders wonnen tot nu toe al hun uitwedstrijden, terwijl ze thuis nog geen enkel punt pakten. RWDM wou zich niet laten verrassen: de Brusselaars domineerden de hele eerste helft en kwamen een paar keer dicht bij een doelpunt. De beste kans was voor Daal, die na een prachtige collectieve actie op de lat besloot. Kort voor rust brak diezelfde Daal dan toch de ban: hij omspeelde doelman S'jongers en had de 1-0 maar binnen te leggen.

Na de rust bleef RWDM de betere ploeg. Racing Jet Wavre bleek niet in staat om doelman Santos Pravos te bedreigen. RWDM miste echter verschillende kansen om de wedstrijd helemaal af te maken. Een kwartier voor tijd leek de buit binnen: na een fout op de ingevallen Delogu mocht Daal vanop de stip zijn tweede van de avond hoog in doel knallen. Toch was de match nog niet gespeeld, want vrijwel meteen erna konden de bezoekers op een stilstaande fase tegenscoren. Van een echt slotoffensief was echter geen sprake, en dus bleven de drie punten in Molenbeek.

Volgende week staat RWDM voor de moeilijke uitwedstrijd tegen Rebecq, dat nog geen enkel punt verloor dit seizoen. Rebecq wijkt voor de topaffiche uit naar het grotere Stade Leburton in Tubeke.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.