RWDM op één bekerwedstrijd van ontmoeting met eersteklasser

19/08/2017

Na overwinningen tegen Leopoldsburg en Londerzeel ging nu ook VW Hamme (eerste amateurklasse) voor de bijl in het Machtensstadion. In de tweede helft walste RWDM over een teleurstellend Hamme. De nieuwe centrumaanvaller Lucas Damblon maakte meteen twee doelpunten. Het werd 3-0.

In de eerste helft moesten beide ploegen elkaar nog aftasten. RWDM kreeg een aantal kansen via onder meer Bova. Hamme stelde daar niets tegenover en bewees niet waarom het één reeks hoger speelt dan de thuisploeg. Bij de rust stond het 0-0.

Na de pauze domineerde Molenbeek de wedstrijd. De bezoekers kwamen er niet aan te pas. Na een heerlijke solo van Richard verscheen Cissé alleen voor doelman De Vroe. Die redde nog het schot van middenvelder, maar Damblon stond op de juiste plaats om de bal in de herneming binnen te trappen. Damblon is nog maar drie dagen bij de club, hij wordt gehuurd van Sint-Truiden.

Vijf minuten later ontbond Bova zijn duivels. Diep in zestien meter legde hij de bal perfect terug voor, weer, Damblon en die kon z'n tweede van de avond niet meer missen. Hamme kreeg geen voet meer aan de grond. Na goed stoorwerk van Mbuba en Brouckaert tekende Bova zelf voor de 3-0.

RWDM komt in de vijfde ronde uit tegen La Louvière Centre. Bij winst volgt er een affiche tegen een eersteklasser.