Voetbalclub RWDM is kampioen in de derde amateurklasse. De titelwedstrijd tegen Doornik was al bij de rust gespeeld: 4-0 was zowel de rust-als eindstand. 6.000 supporters waren erbij en gaan nog een lange feestnacht tegemoet.

RWDM wist wat het moest doen om de titel te pakken: winnen, en liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil (want titelconcurrent Rebecq telde evenveel punten, waardoor het doelpuntensaldo doorslaggevend was).

Dat hadden de spelers goed begrepen, want in een uitzinnige sfeer ging RWDM verschroeiend van start. Na nog geen tien minuten werd Surdu in de 16 meter onderuit gehaald door de doelman: Yohan Brouckaert liet de kans niet liggen.

Hét moment van Brouckaert was gekomen, want kort daarop bood hij Surdu de 2-0 op een presenteerblaadje aan. Daarna maakte hij op assist van Daal de 3-0, en maakte hij nog voor de rust een hattrick rond.

4-0 bij de rust, en dus was de tweede helft overbodig geworden. Dat was er ook aan te zien op het veld: RWDM telde af naar het laatste fluitsignaal dat voor de verlossing zorgde. Supporters bestormden het terrein en bouwden een feestje met de spelers.

Voor de supporters was de boodschap duidelijk: "Geef ons de beker en wij worden zot"

Een volle tribune voor RWDM-Doornik. Meer dan 6.000 supporters waren aanwezig: een enorm aantal in derde amateurklasse

Supporters hijsen manager Thierry Dailly op de schouders bij het titelfeest
Feest in de kleedkamer

Bij een titel horen versgetapte pinten

Supporters op het veld

De kampioenenploeg

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.