Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Vrijdag 10 maart

Padeltornooi
White Star Evere Padel organiseert voor het tweede jaar op rij een AFP100-tornooi. Mannen en vrouwen die aangesloten zijn bij Padel Vlaanderen en de Association Francophone de Padel werken op vrijdag en zaterdag de kwalificatiewedstrijden af (wedstrijden van 9 tot 22u). Zondag maken de spelers die zich hebben geplaatst uit wie de beste zijn. Alle informatie vindt u op www.padelbruxelles.be.

Initiatie boccia
Vraagt u zich af hoe boccia echt in elkaar zit, de variant op petanque die ontwikkeld is voor mensen met een beperking? Dan moet u vrijdag tussen 13.30 en 15u naar LDC ADO Icarus (Frans Vekenmansstraat 131 in Neder-Over-Heembeek) gaan. Iedereen is welkom om er een initiatie te krijgen in boccia. Bij voldoende interesse kan dat zelfs uitgroeien tot een lessenreeks.

Zaterdag 11 maart

België-Roemenië
Wordt het derde keer goede keer voor onze nationale rugbyploeg? De Zwarte Duivels verloren hun eerste twee thuismatchen in de European Nations Cup tegen Georgië en Rusland, maar zullen er tegen Roemenië alles aan doen om te bewijzen dat ze in divisie 1A thuishoren. De aftrap wordt om 15u gegeven op de Kleine Heizel. Informatie over tickets vindt u op www.fbrb.events.

Initiatie Argentijnse tango
Zou u graag inzicht krijgen in de basispassen van Argentijnse tango? Dan moet u van 16 tot 18.30u in gemeenschapscentrum De Zeyp (Ganshoren) zijn. Marisa en Oliver, de eigenaars van tangoschool La Tangueria, laten u ontdekken wat Argentijnse tango is. Leuk voor de ouders: tegelijkertijd is er een activiteit voor kinderen. Meer informatie vindt u op www.dezeyp.be.

Zondag 12 maart

Tafeltennisderby
CTT Royal Alpa Elsene Schaarbeek ontvangt de stadsgenoten van Logis Oudergem voor de tweede stadsderby van het seizoen. De bezoekers staan aan de leiding in de superdivisie, maar zullen de handen uit de mouwen moeten steken om de punten mee naar huis te nemen. Alpa is aan een goed seizoen bezig en heeft zich in de middenmoot van het klassement genesteld. De wedstrijd gaat om 19u van start, niet-leden betalen drie euro ingangsgeld.

Maandag 13 maart

Ket2Sport
Leerlingen die in het vijfde en zesde leerjaar van het Brussels Nederlandstalig onderwijs zitten, kunnen zich op maandag en dinsdag helemaal uitleven tijdens dit jaarlijkse sportevenement. Studenten Lichamelijke Opvoeding van de Vrije Universiteit Brussel (in samenwerking met Sport Vlaanderen, de VGC en de SVS) bieden op hun campus een hele resem sportinitiaties aan waar de leerlingen aan kunnen deelnemen. Het doel is hen zin geven om te sporten en de organisatoren hopen hen te overtuigen om ermee door te gaan. Op www.ket2sport.be staat alle informatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni