Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Sportkampen
De kerstvakantie komt dichterbij en dus is het hoog tijd om op zoek te gaan naar sportkampen. Op www.sportinbrussel.be vindt u het aanbod van de sportdienst van de VGC, maar die zijn traditiegetrouw zeer gegeerd. U kunt ook bij de clubs zelf kijken. Zo organiseert Brussels Brazilian Jiujitsu Academy van 26 tot 30 december een omnisportstage voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Informatie op www.bbjja.be.

Zaterdag 10 december

Xmas Jam
Sporters die de adrenaline graag door hun lichaam voelen stromen, kunnen zaterdag naar Planet Park in Anderlecht (Klein-Eilandstraat 2) gaan. Daar vindt de Bruxelles Hafou Scooter Contest Xmas Jam plaats, waar de deelnemers hun beste tricks zullen tonen op een step. Er komen twee categorieën aan bod: jonger en ouder dan 16 jaar. De deuren gaan om 10u open. De belangrijkste informatie vindt u op de Facebookpagina van Planet Park.

BK Run & Bike voor jongeren
PromoRunBike is een challenge die verschillende Waalse steden aandoet en zaterdag halt houdt in Neder-over-Heembeek. De start en de finish liggen aan het clublokaal van Royal Sport Nautique de Bruxelles (Vilvoordsesteenweg 172) en de deelnemers kunnen kiezen tussen parcours van zeven en veertien kilometer. Het startschot voor beide afstanden wordt om 14u gegeven. Elke ploeg bestaat uit een loper en een fietser. Deze manche is eveneens het Belgisch kampioenschap Run & Bike voor jongeren. Alle informatie staat op www.promorunbike.be.

Indoor Brussels Taekwondo
Het Zuidpaleis ontvangt naar jaarlijkse gewoonte de International Taekwondo Open Brussels City. Twee dagen lang nemen mannen en vrouwen het in verschillende gewicht- en leeftijdscategorieën tegen elkaar op. Het deelnemersveld is zeer internationaal en belooft heel wat interessante wedstrijden op te leveren. Er staat ook para-taekwondo op het programma, voor mensen met een handicap. Toeschouwers betalen 5 euro.

Zondag 11 december

Afrikaanse dans
Gemeenschapscentrum De Markten organiseert opnieuw een cursus Afrikaanse dans. Van 14.30u tot 16.30u kunt u er leren bewegen op opzwepende ritmes, afkomstig van verschillende regio’s van Togo en West-Afrika, door live percussionisten. De lessen worden in het Frans gegeven. Deelnemen kost 20 euro (of kansentarief) en daarvoor mag u gratis iemand meenemen. Meer details vindt u op www.demarkten.be.

Oriëntatiewedstrijden
ASUB Oriëntation organiseert zondag drie parallelle competities, die allemaal van start gaan aan de hippodroom van Watermaal-Bosvoorde. Er zal een OrienTRAIL zijn waarbij men 12 of 26 kilometer moet lopen, een Hivernale (vijf parcours waarbij men minimaal 2,2 en maximaal 9 kilometer moet stappen) en het Belgisch Universitair kampioenschap. Er is dus voor ieder wat wils. Informatie op www.asub-orientation.org.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni