Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Vrijdag 17 februari

School Grappling
Brussels Brazilian Jiujitsu Academy organiseert vrijdag voor de tiende keer een School Grappling in Molenbeek. Kinderen uit het eerste en tweede leerjaar van Nederlands- en Franstalige scholen, maken op de mat uit wie de sterkste is.

Zaterdag 18 februari

België-Rusland
Onze nationale rugbyploeg neemt het in haar tweede wedstrijd in divisie 1A van de European Nations Cup op tegen Rusland. Om 15u wordt de aftrap gegeven in de kleine Heizel. Meer informatie vindt u op www.fbrb.events.

Zondag 19 februari

Winter Rowing Regatta’s
Royal Sport Nautique de Bruxelles organiseert naar jaarlijkse gewoonte zijn Winter Rowing Regatta’s. Om 11u begint de twaalfde editie van de Head of the River (start ter hoogte van de Van Praetbrug): roeiers proberen om de beurt de beste tijd neer te zetten over een afstand van vijfduizend meter. Om 14u begint de 93ste Grote Winter Handicap: de ploegen krijgen een handicap toegewezen in functie van onder meer het aantal roeiers en het soort boot. Wie op papier de snelste is, vertrekt als laatste. Alle details vindt u op www.royal1865.be.

Outdoorhockey
Het indoorhockeyseizoen was dit jaar een grand cru voor onze Brusselse ploegen. De mannen van Royal Racing Club de Bruxelles verlengden hun titel dankzij een zege in de finale tegen Namen. Bij de dames was White Star Evere te sterk voor de Waterloo Ducks. Nu de prijzen in de zaal zijn uitgedeeld, is het tijd om buiten hockey te spelen. Dit weekend staat de eerste speeldag na de winterbreak op het programma. Met Racing tegen Daring is er bij de mannen meteen een derby.

Thaiboksgala
Napoli Gym uit Evere (Triton zwembad) organiseert een gala waar amateur- en junior thaiboksers aan de bak zullen komen. Om 13.30u worden de deelnemers gewogen, twee uur later betreden de eerste twee de ring.

Dansatelier
De 22-jarige Mamadou Wague is student hedendaagse dans bij P.A.R.T.S. in Vorst, en geeft van 15 tot 16.30u een workshop hiphop in gemeenschapscentrum Ten Weyngaert (Vorst). Hij leert basics aan zoals de connectie met de muziek, met ritme en groove. Wague wil een technische kennis opbouwen waarmee de dansers verder kunnen evolueren. De workshop is gratis, inschrijven is ten zeerste aangeraden (www.tenweyngaert.be).

Woensdag 22 februari

Dansfolies
De Simonetzaal in Anderlecht ontvangt de zesde Brusselse editie van Dansfolies. Tijdens deze danswedstrijdhappening voeren leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs de danscombinaties op die ze tijdens het schooljaar hebben samengesteld en geoefend. Een jury bepaalt welke scholen de beste performance neerzetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni