Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Vrijdag 17 maart

Hockey Night
Hockey Player en de Belgische hockeybond bundelen hun krachten om de Hockey Night nieuw leven in te blazen. In de Jeux d’Hiver (Croquetweg 1 in 1000 Brussel) wordt een heus gala georganiseerd en aansluitend barst ook een hockeyfeest los. De beste spelers van onze competitie (beloften, heren, dames en scheidsrechters) ontvangen een gouden stick, en er wordt een publieksprijs voor een mannelijke en vrouwelijke speler uitgereikt. Opmerkelijk is dat John-John Dohmen, die door de internationale federatie werd uitgeroepen tot speler van het jaar, niet bij de genomineerden hoort. Tom Boon en Simon Gougnard, beiden van Racing, behoren wel tot de kanshebbers.

Zaterdag 18 maart

BK Qwan Ki Do
Qwan Ki Do is een jonge vechtsport die steunt op eeuwenoude tradities en elementen uit de Chinese en de Vietnamese vechtkunsten combineert. Twee jaar geleden mocht Brussel al het wereldkampioenschap ontvangen, deze keer vindt het Belgisch kampioenschap er plaats. Zowel kinderen, junioren als volwassenen proberen in de omnisporthal van het Drie Lindenstadion (Watermaal-Bosvoorde) de nationale titel op zak te steken. Informatie via www.qwankido.be.

Bekerfinale voetbal
De Heizelvlakte wordt zaterdag ingenomen door voetbalsupporters. Met Oostende en Zulte Waregem staan twee West-Vlaamse clubs in de finale van de beker van België, en zij beloven heel wat volk en ambiance naar de hoofdstad te brengen. De aftrap wordt om 20.45u gegeven, maar het feestgedruis barst de uren daarvoor al los. Meer informatie op www.belgianfootball.be.

Zondag 19 maart

Halve finale voor BRC
Boitsfort Rugby Club heeft voor dé verrassing gezorgd in de kwartfinales van de IP Nexia Cup. De tweedeklasser versloeg in eigen huis Dendermonde, dat aan de top van de hoogste divisie speelt. Dankzij die topprestatie spelen ze zaterdag op het veld van La Hulpe voor een onverhoopte plaats in de finale. De andere Brusselse clubs, Kituro en BUC, werden uitgeschakeld in de kwartfinales.

Hockeyderby
Met Orée tegen Léopold staat er opnieuw een hockeyderby op het programma in de hoogste divisie van de mannen. Beide clubs staan in de middenmoot van het klassement, al kunnen de bezoekers uit Ukkel nog hopen op een plaats in de halve finales van de play-offs. Ze moeten dan wel afrekenen met Orée dat thuis al mooie zaken heeft laten zien. De wedstrijd begint om 15.30u op het veld van Orée, in Sint-Pieters-Woluwe.

Dinsdag 21 maart

Rustig bewegen
De tweede namiddag van de reeks Brussel Beweegt vindt plaats in Lokaal Dienstencentrum Randstad (Hovenierstraat 45 in Sint-Jans-Molenbeek). Het thema is rustig bewegen. Anick David zal er stoelaerobic geven, Karin De Wachter tai chi, en er staat nog meer op het programma. Tijdens het hele evenement, van 13.30 tot 17u, kunnen de deelnemers ook hun scrabblekennis testen. Informatie over tarieven en dergelijke staat op www.sportinbrussel.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni