© GC Elzenhof

Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Vrijdag 20 januari

School Grappling 1060
De Brussels Brazilian Jiujitsu Academy organiseert voor het eerst een school grappling in de gemeente Sint-Gillis. Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar basisonderwijs van zowel Nederlandstalige als Franstalige scholen nemen er tijdens de schooluren aan deel in het sportcentrum van Sint-Gillis. Vriendschap staat zoals altijd centraal, al zal er uiteraard ook wel geworsteld worden om de ‘School of Grappling Trofee’ binnen te halen.

Zaterdag 21 januari

Relais Givrés
Aflossingswedstrijd Relais Givrés viert dit jaar een jubileum: het wordt voor de dertigste keer georganiseerd door jogging- en triatlonclub Les Lendemains De La Veille. Elk team zal opnieuw uit vijf deelnemers bestaan, verplicht samengesteld met minstens een vrouw en een veteraan, die om beurt zeker acht kilometer lopen en in totaal 44 kilometer afleggen. Om de dertigste verjaardag in de verf te zetten, wordt er opgeroepen om verkleed deel te nemen. Het aanvangsuur is een uur verlaat (om 14u) en het parcours wordt in een bijzondere sfeer verlicht om de aankomst in het donker bijzonder te maken. Voor de kleinsten is het parcours van de Kids Givrés vernieuwd. Meer nieuwigheden en informatie vindt u op www.relaisgivres.be.

Open Traditional Taolu Cup
Wushuclub Les Griffes du Tigre organiseert voor de achtste keer een kampioenschap traditionele taolu. Plaats van afspraak is sportzaal Victoria (Léon Autriquestraat in Koekelberg). De openingsceremonie en de leeuwendans gaan om 10.30u van start en luiden het begin van de competitie in. Er wordt de hele dag gevochten, rond 19u zullen de winnaars bekend zijn. Alle informatie staat op de website van de Vlaamse Wushu Federatie (www.vwuf.be).

Watergewenning
Gemeenschapscentrum Elzenhof organiseert in het zwembad van Elsene (Zwemkunststraat 10) tussen 9 en 11u lessen watergewenning voor kleuters uit de eerste, tweede en derde kleuterklas. Zij komen op een speelse manier in contact met het water en leggen er de basis om te leren zwemmen. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes, die elk een half uur les krijgen. De lessenreeks loopt tot zaterdag 29 april. Alle details staan op www.gcelzenhof.be.

Bewegen op muziek
Kinderen uit de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar die hun bewegingsmogelijkheden verkennen, expressief zijn en willen rollen, springen en dansen kunnen ook in Elzenhof terecht. Daar gaat een Dansatelier van start (dat loopt tot 20 mei) waarbij elke zaterdag tussen 11 en 12u het dansplezier centraal staat.
Kinderen uit de eerste en tweede kleuterklas kunnen, opnieuw in hetzelfde gemeenschapscentrum, aan lessen bewegingsexpressie beginnen. Elke zaterdag (van 10 tot 10.45u) gaan kinderen via spel, leuke opdrachten en begeleidende muziek op zoek naar hun eigen dans en hun eigen ruimte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni