Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Cureghem Sportief in het nieuw
Wielerclub Royal Cureghem Sportief kreeg eind vorig seizoen een klap te verwerken toen hoofdsponsor Bioagrico de boeken neerlegde. Er werden ondertussen nieuwe sponsors gevonden, maar om budgettaire redenen heeft de club dit seizoen geen beloften- of eliterenners in zijn rangen. Er zullen een kleine vijftig jeugdrenners voor Cureghem Sportief rijden, en dat voor het eerst sinds lang niet meer in groene truitjes.

Zaterdag 25 februari

Tangobal Milonga
Gemeenschapscentrum De Maalbeek wordt zaterdag nog maar eens ondergedompeld in zwoele sferen. Vanaf 14u wordt er een intensieve tangoworkshop van twee uur georganiseerd met Argentijnse maestro’s, vanaf 18u verzorgen Andrés en Nathalie een workshop, ook al van twee uur, en om 21u barst het tangobal los, ondersteund door livemuziek. Alle informatie hierover vindt u op www.demaalbeek.be.

Zondag 26 februari

Run & Bike Evere
De PromoRunBike Challenge houdt zondag voor de laatste manche halt in Evere. De vierde editie van deze wedstrijd gaat van start aan het sportcomplex van Evere. Om 10.45u beginnen de deelnemers aan het parcours van vijftien kilometer eraan, een kwartier later is het aan de deelnemers van de 7,5 kilometer. De prijzen worden om 12.30u uitgereikt. Meer informatie over inschrijvingen vindt u op www.promorunbike.be.

Marcel Clause Judotornooi
Het sportcentrum van Etterbeek wordt het decor van een katatornooi van de European Judo Union. Judoka’s van zestien jaar en ouder zullen per twee kata’s uitvoeren: stijloefeningen met een reeks vastgelegde bewegingen, die worden uitgevoerd tegen denkbeeldige tegenstanders. Een jury beslist welke koppels doorstoten naar de volgende ronde. De competitie begint om 9u, de finales gaan om 14.30u van start. Alle details vindt u op www.ffbjudo.be.

Maandag 27 februari

Sportstages
Verschillende Brusselse sportclubs organiseren sportkampen om ketjes tijdens de krokusvakantie de kans te bieden sporten te leren kennen of zich in een discipline te verdiepen. De meeste stages zullen al volzet zijn, maar wie toch nog een plaatsje te pakken hoopt te krijgen, moet niet aarzelen om te rade te gaan bij de clubs. De sportkampen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zijn zo goed als volzet. Op www.sportinbrussel.be vindt u een overzicht van eventuele vrije plaatsen.

Dinsdag 28 februari

Open memorial Alain Hémon
Petanqueclub Auderghem Sainte-Anne organiseert voor het tweede jaar op rij de Open Memorial Alain Hémon. Doubletteploegen kunnen zich op vijf verschillende data (28 februari en 2, 7, 9 en 11 maart) proberen te plaatsen voor de finale, die op zondag 12 maart plaatsvindt. Op de Facebookpagina van het evenement vindt u al de nodige informatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni