Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Zaterdag 25 maart

Inschrijven voor de 20km
Wie op zondag 28 mei wil deelnemen aan de 20 kilometer van Brussel, staat zaterdag best op tijd op. Om 9u ’s ochtends kunnen geïnteresseerden op www.20kmdoorbrussel.be terecht om hun rugnummer te pakken te krijgen. Inschrijven kan ook in de kantoren in de Kapellestraat 17, 1000 Brussel. Het inschrijvingsgeld bedraagt 25 euro. Deelnemers moeten minstens 12 jaar oud zijn.

24 uur fietsen
De 31ste editie van de 24 uur fietsen in het Ter Kamerenbos belooft opnieuw een van de belangrijkste samenkomsten te worden van scouts en gidsen in België. Elke groep neemt met een of twee fietsen deel en moet zoveel mogelijk rondjes afleggen op het circuit, dat rond het meer in het bos ligt. In totaal zal er om en bij de honderdduizend kilometer afgelegd worden. De start wordt zaterdag op de middag gegeven. Voor kinderen tussen 7 en 12 jaar wordt er op zaterdag vijf uur mountainbiken georganiseerd. Er is randanimatie.

Glory 39
Glory is een toonaangevende kickboksliga, die zaterdag een paar van haar beste vechters naar Vorst Nationaal haalt. Op het programma van Glory 39 Brussels en Glory 39 SuperFight Series staan verschillende gevechten. Enkele daarvan hebben een wereldtitel als inzet. Hét gevecht van de avond wordt dat tussen de Glory-kampioen bij de weltergewichten, Cédric ‘The Beast’ Doumbé, en Yoann Kongolo. Het evenement begint rond 16.15u. Informatie op www.glorykickboxing.com.

Zondag 26 maart

Dansatelier
De Filipijnse Joshua Fin raakte dankzij dansopleidingen over heel de wereld geboeid door de mogelijkheden om het lichaam te verkennen door beweging en verbeelding, door de kracht van de geest te koppelen aan de kracht van intuïties en het fysieke lichaam. Vandaag woont Fin in Vorst en studeert hij hedendaagse dans bij P.A.R.T.S. Wie zijn dansvisie wil ontdekken (vanaf 6 jaar), kan tussen 16 en 17.30u een dansatelier bij hem volgen. Dat vindt plaats in gemeenschapscentrum Ten Weyngaert en is gratis. Reserveren is wel aanbevolen (www.tenweyngaert.be)

Maandag 27 maart

Studiedag VUB
Nicky Van Rossem organiseert onder leiding van professor Paul Wylleman en met steun van onder meer het Internationaal Olympisch Comité, het World Anti-Doping Agency en het BOIC de studiedag ‘Een holistische kijk op dopinggebruik’. Samen met (inter)nationale experts wordt er gefocust op het versterken van dopingpreventie en -educatie in topsport.

Dinsdag 28 maart

Aangepaste bewegingsdag
Volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking kunnen zich van 10 tot 14.30u uitleven tijdens deze Aangepaste bewegingsdag. In het sportcomplex van Sint-Agatha-Berchem (Lusthuizenstraat 1) kunnen ze springen, dansen, rollebollen, kortom nieuwe bewegingservaringen opdoen. Informatie op www.sportinbrussel.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni