Hieronder vind je de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Donderdag 30 maart

Sportprikkels
Sportprikkels vindt dit jaar voor de 25ste keer plaats op de VUB-campus in Etterbeek. Het sportevenement wordt georganiseerd door studenten lichamelijke opvoeding, in samenwerking met Sport Vlaanderen, SVS en de VUB. Leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs kunnen verschillende sporten ontdekken (onder meer airtrack en bubbelvoetbal). Op 20 en 21 april organiseert Erasmushogeschool Sportprikkels op de Sportopolis in Jette.

L’étranger
L’étranger is een documentaire van Kenneth Michiels waarin Moussa wordt gevolgd, een voetbalcoach bij BX Brussels, net als enkele van zijn spelers. Wie deze uitstekende documentaire wil zien, kan om 19.30u terecht in auditorium D.0.07 van de VUB-campus in Etterbeek.

Zaterdag 1 april

100% catch
Brussels Young Wrestling Style tovert gemeenschapscentrum Ten Weyngaert (Vorst) voor even om in een catchtempel. Vanaf 18u wordt de nodige show verkocht door een paar van de beste catchers van het land. Informatie op www.byws.be.

Boxing Fury II
Verkiest u een welgeplaatste uppercut boven een armgreep? Dan moet u in La Tentation zijn (Lakensestraat 28, 1000 Brussel). Tijdens Boxing Fury II neemt een internationaal deelnemersveld het tegen elkaar op. Het hoofdevent is het gevecht tussen Brusselaar Tambwe Djeko Joe en de Colombiaan Fulgencio Zuniga. Met Alka Matewa zal ook een tweede Brusselaar een hoofdrol spelen. De gevechten beginnen om 19u. Op www.boxingfury.com vindt u informatie over tickets.

Triple Header
De Brussels Derby Pixies organiseren een tweedaags roller derby evenement in Thurn & Taxis (Havenlaan 86C, 1000 Brussel). Zaterdag staan er vanaf 15.30u drie wedstrijden op het programma. Tickets ter plaatse kosten 10 euro, kinderen mogen gratis binnen. Op zondag is er de tweede editie van de sur5al Pixies Jam, een variant met specifieke regels, waar vijftien teams met telkens vijf spelers aan zullen deelnemen. Meer informatie op de Facebookpagina van de Pixies.

BK Taekwondo
De sporthal van de Université Libre de Bruxelles in Anderlecht ontvangt dit weekend onze beste taekwondoka’s. Op zaterdag vindt er het Belgisch kampioenschap poomsae (een schijngevecht tegen denkbeeldige tegenstander(s)) en freestyle plaats. Op zondag wordt het BK kyorugi bekampt, waarbij twee tegenstanders het gevecht aangaan. Informatie op www.ma-regonline.com.

Maandag 3 april

Stages
Bent u nog op zoek naar sportstages voor uw kroost? Neem dan een kijkje op www.sportinbrussel.be. Hier en daar zijn nog plaatsen vrij. Het aanbod is ruim, gaande van fietsen tot parkour en circustechnieken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni