Hieronder vindt u de wekelijkse sportkalender van BRUZZ.

Zaterdag 1 oktober
Begin basketbalseizoen
Gedaan met de voorbereiding, de tijd van de serieuze zaken is aangebroken. Met een verplaatsing naar Aalstar krijgt Basic-Fit Brussels meteen een stevige brok voorgeschoteld. Maar de Brusselaars hebben de afgelopen weken vertrouwen getankt. Ze wonnen hun eigen Brussels European Tournament door Oostende in de finale te verslaan, en zijn geselecteerd voor de Fiba Europe Cup.

Zondag 2 oktober
Brussel loopt
De hoofdstad is komende zondag opnieuw het speelterrein van lopers. Na de start in het Jubelpark lopen zij dit jaar door de Belliardstraat en, na onderweg langs heel wat groene plekjes te zijn gepasseerd, bereiken ze via de Grote Markt de finish op de Anspachlaan ter hoogte van de Beurs. Er worden om en bij de 14.000 lopers, afkomstig uit meer dan 100 landen, verwacht. Omstreeks 9 uur start de marathon, gevolgd door de vijf kilometer, de halve marathon en de kids run. Alle details vindt u op www.brusselsmarathon.be.

Hockeyderby’s
De Brusselse hockeyploegen zijn goed vertegenwoordigd in de hoogste hockeydivisie bij de mannen, en dat zorgt ervoor dat er regelmatig interessante derby’s op het programma staan. Zoals komende zondag, wanneer Leopold Ukkel het thuis opneemt tegen Racing, en Daring in Molenbeek zijn uitstekend seizoensbegin probeert te verlengen met een overwinning tegen Orée. Beide wedstrijden starten om 15 uur.

Maandag 3 oktober
Sporten na school
Houders van de Sport-na-Schoolpas kunnen vanaf maandag opnieuw genieten van een uitgebreid aanbod van meer dan 60 sporten. Voor amper twee euro per week kunnen ze zich na elke schooldag uitleven op verschillende locaties in Brussel. De eerste periode loopt tot drie februari, de tweede begint op zes februari. Op www.sportnaschool.be vindt u zowel het uurrooster als praktische informatie over de pas.

Sports film festival
De tweede editie van dit internationale festival van de sportfilm gaat zowel in Brussel, Charleroi als Luik door. Het Brusselse Wolubilis bijt maandag de spits af. Behalve gratis films zijn er onder meer workshops en gesprekken met verschillende scholen over de geest en de waarde van sport. Meer informatie vindt u op www.wolubilis.be.

Donderdag 6 oktober
Petanque in het rusthuis
U kon vorig jaar lezen hoe de petanquepartijen in rusthuis Huize Sint-Monika een groot succes waren. Het idee werd gelanceerd om een competitie onder rusthuizen te organiseren, en die heeft intussen plaatsgevonden. Inwoners van vijf rusthuizen hebben het daarin tegen elkaar opgenomen. Komende donderdag om 15 uur deelt Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) in Huize Sint-Monika de wisselbeker en de medailles uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni