Supercup: RSCA ontvangt Zulte Waregem in uitverkocht Astridpark

© Belga
21/07/2017

Landskampioen Anderlecht en Bekerwinnaar Zulte Waregem trappen het Belgische voetbalseizoen zaterdagavond op gang met het traditionele duel om de Supercup. Het Constant Vandenstockstadion is volledig uitverkocht. Een ticket kostte 5 of 10 euro.

Paarswit ontvangt Essevee in het eigen Constant Vanden Stockstadion. Aftrap om 20u30.

Elf jaar geleden stonden Anderlecht en Zulte Waregem een eerste keer tegenover elkaar in de Supercup. De Brusselaars wonnen in 2006 voor eigen publiek met 3-1 na goals van Hassan, Juhasz en Siani. Vandendriessche trof raak voor Essevee. Door een wolkbreuk moest de wedstrijd toen door scheidsrechter Gumienny een tijdje worden stilgelegd.

Anderlecht mikt zaterdag op een dertiende Supercup, de eerste sinds 2014. Zulte Waregem won de trofee nog niet, al was KSV Waregem in 1982 wel aan het feest (na winst tegen Standard). Vorig seizoen ging de Supercup naar Club Brugge. Blauwzwart, toenmalig kampioen, haalde het in Jan Breydel met 2-1 van Bekerlaureaat Standard. Voor Club was het de veertiende Supercup, waarmee de West-Vlamingen recordhouder zijn. Volgende week staat de eerste speeldag in de Jupiler Pro League op het programma.

Anderlecht opent de competitie binnen zeven dagen (vrijdag 28 juli) met een verplaatsing naar promovendus Antwerp. Zulte Waregem trekt een dag later naar Eupen. Coach Francky Dury wil de match tegen Anderlecht benutten om "met een goed gevoel aan de competitie te beginnen", zo liet hij in een voorbeschouwing optekenen. Sterkhouder Davy De fauw voegde eraan toe dat "een voetballer prijzen wil pakken, dus ook de Supercup".

Toch lijkt Anderlecht de beste kaarten in handen te hebben. De recordkampioen geniet het thuisvoordeel en lijkt versterkt uit de transferzomer te komen. Het verlies van spelmaker Youri Tielemans werd opgevangen met de komst van Sven Kums. Daarnaast kwamen ook onder meer doelman Matz Sels en goudhaantje Henry Onyekuru de Brusselse rangen vervoegen. De troepen van coach Weiler wonnen de laatste oefenduels tegen Lierse (0-2) en Dender (1-3), maar verloren wel kansloos van Red Bull Salzburg (1-4). De wedstrijdleiding is zaterdagavond in handen van Sebastien Delferière.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni