Tafeltennisderby in Oudergem: kampioen tegen jong geweld

Tim Schoonjans
© BRUZZ
23/11/2016

Het is derbytijd in de Superdivisie tafeltennis. Logis Auderghem ontvangt zaterdag CTT Alpa Ixelles Schaerbeek, een wedstrijd waarin het jonge Alpa de kampioen wil doen vallen.

Hoewel weinigen in de kansen van Alpa geloofden, slaagde de ploeg er vorig seizoen in om zich te handhaven in de Superdivisie, en dat voor het eerst in de clubgeschiedenis. Alpa maakte de afgelopen jaren veel vooruitgang en bewijst dat de kansen die de jeugd krijgt, met Florian Cnudde als mooiste voorbeeld, terecht zijn.

Degradatiekandidaten
Omdat het behoud vorig seizoen pas op het nippertje werd verzekerd, werden de Brusselaars ook dit seizoen bij de degradatiekandidaten gerekend, maar ze overtreffen zichzelf en hebben, weer voor het eerst in de clubgeschiedenis, al een keer drie wedstrijden op rij kunnen winnen in de Superdivisie. Dat danken ze onder meer aan een meer evenwichtige ploeg. Door het goede seizoenbegin draaien ze in het midden van het klassement mee.

Jean-Michel Saive
Logis Auderghem is intussen bekend genoeg. De Brusselse club is al een paar jaar dé ploeg in de Superdivisie en verzamelt titels en bekers van België. Vorig seizoen won het nog de dubbel. Ook dit seizoen heerst het in de competitie, nog steeds met Jean-Michel Saive als ervaren rot en Brusselaar Ludovic Bierny als een van de sterkhouders.

De derby is een goede voorbereiding voor de Europese wedstrijd, zondag thuis tegen het Roemeense CS Mioveni (vanaf 16u). Het belooft een interessante wedstrijd te worden, komende donderdag (begin om 20u). Afspraak op de Waversesteenweg 1690 in Oudergem voor de clash tussen de kampioen en het jong geweld van Alpa.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni