Teodorczyk afwezig, Club Brugge grote winnaar Gouden Schoen

© Belga
09/02/2017

Club Brugge is de grote winnaar geworden op het gala van de Gouden Schoen. De grote afwezige woensdagavond op het 63e gala van de Gouden Schoen in Lint was Anderlecht-aanvaller Lukasz Teodorczyk, die in de verkiezing na José Izquierdo op de tweede plaats eindigde.

Club Brugge mocht maar liefst 5 beeldjes op de schouw zetten. De West-Vlaamse kampioen levert de Gouden Schoen José Izquierdo af, maar heeft ook de beste fans, de beste doelman (Ludovic Butelle) en de beste trainer (Michel Preud'homme). Timmy Simons kreeg dan weer de Lifetime Achievement Award voor zijn rijkgevulde carrière.

In de tweede stemronde eindigde topschutter van Anderlecht Lukasz Teodorczyk met 183 punten afgetekend op de eerste plaats. In de aanloop naar het gala werd hij dan ook logischerwijs bij de topfavorieten gerekend en dat maakte zijn onaangekondigde afwezigheid meer dan opmerkelijk. "Ik wil namens RSC Anderlecht onze excuses aanbieden voor zijn afwezigheid", vertelde Anderlecht-woordvoerder David Steegen na het gala. "We hebben niets van hem gehoord en wachten dus af wat zijn reden is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni