Basketbalclub Basic-Fit Brussels staat voor een stevige uitdaging. Tijdens de tweede editie van hun Brussels European Tournament tekenen Telenet Oostende, Frankfurt Skyliners en Cibona Zagreb present.

Het is nog een kleine maand tot Basic-Fit Brussels op 1 oktober aan het seizoen begint tegen Okapi Aalstar, maar volgende week zullen ze al grotendeels weten hoe ver ze staan. Op 14 en 15 september zakken er namelijk drie toppers af naar de sportzaal in Neder-Over-Heembeek. Zowel Oostende, Frankfurt (de huidige FIBA-bekerhouder) als Zagreb nemen deel aan de komende Champions League basketbal en zullen de Brusselaars zwaar op de proef stellen.

Basic-Fit neemt het woensdag om 20.30 uur in de halve finale op tegen Cibona Zagreb om zich te proberen plaatsen voor de finale. Om 18 uur neemt Oostende het op tegen Frankfurt. De wedstrijd voor de derde plaats wordt donderdag om 18 uur gespeeld, de finale vindt om 20.30 uur plaats.

Het tornooi is niet enkel een mooie gelegenheid om topbasketbal te zien, u kunt er ook kennismaken met de nieuwkomers van Basic-Fit Brussels. Met Litouwer Augustas Peciukevicius en de Amerikanen Jeremy Simmons, Chavaughn Lewis en Chris Dowe hebben de Brusselaars flink ingekocht. Ze hopen na het kunststukje van vorig seizoen (halve finale van de play-offs) dit jaar te bevestigen en misschien zelfs beter te doen.

Op www.brusselsbasketball.be vindt u het laatste nieuws en kunt u tickets kopen. Voor acht euro kunt u de twee wedstrijden van de dag bijwonen. Abonnees mogen gratis binnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni