Ukkel Sport zet tent om indoor te trainen en te spelen

Tim Schoonjans
© BRUZZ
07/12/2016

Royal Ukkel Sport laat opnieuw van zich spreken. Het liet zich opmerken met de organisatie van de hockeywedstrijd België-Argentinië en heeft nu voor het winterseizoen een heuse tent neergezet om aan indoorhockey te kunnen doen.

De hockeyarena waar iets meer dan negenduizend supporters in oktober de replay van de Olympische mannenfinale België-Argentinië konden bijwonen, was indrukwekkend. Een paar weken geleden werd al aangekondigd dat meer dan 1.500 vierkante meter zonnepanelen worden geïnstalleerd op de daken van de clubgebouwen. En nu zette de club op tennisvelden vijf tot acht een tent met aangepast veld om aan indoorhockey te kunnen doen, zodat de spelers op de club zelf aan indoorhockey kunnen doen.

Het veld voldoet aan alle vereisten om er trainingen, stages, tornooien en officiële competities op te laten plaatsvinden. De infrastructuur blijft tot midden maart staan. De Belgische indoorhockeyspelers zullen meteen gebruikmaken van het tijdelijke veld: er staan twee competitiespeeldagen in Ukkel geprogrammeerd. Sinds dit seizoen werken de mannen en de vrouwen in de eredivisie elke speeldag op dezelfde locatie af. Op 14 december en 10 januari doen de vrouwen dat in Ukkel, de mannen maken op 15 december en 11 januari hun opwachting.

Royal Ukkel Sport bevestigt zo dat het mee zijn schouders zet onder de ontwikkeling van de hockeysport in Brussel. Een initiatief dat alle lof verdient.Tim Schoonjans

www.ucclesport.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni