Ultimate-frisbee: de maan als ultieme doel

Tim Schoonjans
© BRUZZ
01/03/2017

Ultimate-frisbeeclub The Mooncatchers verzamelt dit weekend spelers uit binnen- en buitenland voor zijn jaarlijks tornooi. Objectif Moon is voor sportfans een leuke gelegenheid om deze sport te leren kennen.

“We moeten ondertussen aan de twaalfde editie zitten,” vertelt Olivier Cassart, medeoprichter van The Mooncatchers. “Er zullen zowel Belgen, Nederlanders, Fransen als Duitsers komen spelen. We hebben meer dan vijftien aanvragen ontvangen en hebben daar acht clubs uit geselecteerd. Die interesse komt door de goede reputatie die we met dit tornooi hebben opgebouwd.”

De goede organisatie, de mooie zaal in sportcentrum Neerstalle (Zwartebeekstraat 23 in Ukkel) en de feestelijke randactiviteiten zijn de voornaamste redenen waarom die reputatie zo goed is. Het niveau dat gehaald zal worden, is naar Belgische normen zeer goed, waardoor het zowel voor frisbeefans als voor leken interessant is om eens binnen te springen. “We spelen zaterdag en zondag van 10 tot 17u, maar ik zou vooral de zondagnamiddag aanraden omdat dan de finales worden gespeeld.”

“Iedereen is welkom om een glas te komen drinken en naar de wedstrijden te kijken. Het zal er serieus aan toegaan op het veld, daarnaast zal er plaats zijn voor plezier. Wie dat wil, kan meer informatie inwinnen over onze club en over ultimate frisbee. Heel wat mensen zijn bijvoorbeeld verbaasd dat er zonder scheidsrechter wordt gespeeld. De spelers wijzen elkaar op fouten, en dat werkt.”

Wie meteen verkocht is en zelf met ultimate frisbee wil beginnen, kan ter plaatse frisbees van goede kwaliteit kopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni